Krever 12 års fengsel for drap på 16-åring

- 19-åring var ikke truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aktor Olav Helge Thue la i dag ned påstand om 12 års fengsel for den tiltalte etter drapet på 16 år gamle Abraham Zerihon på en barnevernsinstitusjon i Nannestad natt til 22. mars i fjor. 

Påstanden ble lagt ned i Øvre Romerike tingrett torsdag formiddag, skriver rb.no. Den tiltalte 19-åringen har innrømmet at han stakk 16-åringen i brystet med en fruktkniv, men nektet straffskyld for tiltalen om forsettlig drap og hevder at han handlet i nødverge.

Påtalemyndigheten tror ikke på den versjonen.

- Det forelå overhodet ingen trusselsituasjon fra offerets side, sa statsadvokat Olav Helge Thue i retten, ifølge Romerikes blad.

Aktor har ført flere vitner som har fortalt at 19-åringen oppførte seg svært aggressivt umiddelbart etter stikkingen. Han gikk inn på kjøkkenet, hentet en større kniv og forsøkte å ta seg inn på rommet der den livstruende skadde 16-åringen blødde i hjel.

Dagen etter at han var pågrepet, oppfattet 19-åringen at saken ble omtalt på radio. Da mener politiet han var stolt over det han hadde gjort

- Han lo høylytt, fortalte Kristin Kjensberg ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor i retten ifølge NTB.

Aktor Thue begrunner den strenge påstanden med signaler fra justisministeren og riksadvokaten om at straff for forsettlig drap skal skjerpes.

Foto: TRULS BREKKE
Foto: TRULS BREKKE Vis mer