Krever 12 års fengsel

HOKKSUND (NTB): Drapet på Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen må karakteriseres som en ren krigshandling, påstår aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen. I dag la han ned påstand om 12 års fengsel for den tiltalte 31-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Øivind Elseth krevde full frifinnelse av sin klient, en 31 år gammel Oslo-mann.

De kraftige antydningene om at drapet var et internt oppgjør innad i motorsykkelklubben Bandidos, førte til et verbalt raserianfall fra aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen.

- Det hjelper ikke at du har brukt mer enn to timer på å hevde denne spekulative teorien. Den blir ikke mer sann av det, tordnet Nicolaisen.

12 års fengsel

Aktor la ned påstand om 12 års fengsel for 31-åringen som i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett har stått tiltalt for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap, på det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen. Ifølge aktor ble skuddene som drepte Krogh Jensen løsnet fra den tiltalte 31-åringens bil.

- Det er på det rene at det var tiltaltes bil som ble brukt, og at tiltalte var i bilen da Krogh Jensen ble skutt kvelden den 15. juli 1996, sa Nicolaisen.

Dette er i seg selv mer enn godt nok bevis for at 31-åringen kan dømmes etter tiltalen, hevdet statsadvokaten, som understreket at det for påtalemyndigheten dessverre er umulig å bevise hvem det var som løsnet skuddene.

Var ute på sykkel

31-åringens forsvarer, advokat Øivind Elseth, mente imidlertid at påtalemyndigheten langt fra har oppfylt kravene til fullstendig bevisførsel i Bandidos-saken.

- Jeg vil påstå at min klient var ute på motorsykkeltur kvelden da drapet skjedde. Han har selv fortalt om turen her i retten - og da fortalte han etter min mening sannheten, sa Elseth.

Hells Angels-medlemmet ble fengslet i august 1996, og har siden sittet varetektsfengslet. Fram til saken kom opp til hovedforhandling har han konsekvent nektet å forklare seg om hva han gjorde drapskvelden. Men i herredsretten forklarte han at han var i Eiker den aktuelle kvelden for å hente noen loddbøker til et klubbtreff som Hells Angels senere skulle ha i Trondheim.

Et av påtalemyndighetens viktigste bevis mot 31-åringen er en utskrift av HA-medlemmets mobiltelefonsamtaler. Denne viser at det bare minutter etter at Krogh Jensen ble skutt, ble ringt til tiltaltes telefon. Telefonen befant seg da i Eiker-området der drapet skjedde.

Internt oppgjør

Forsvarer Elseth hevdet at bevisene mot 31-åringen definitivt ikke er gode nok til en domfellelse.

- Vi har hørt flere vitner som sier at de ikke så noen bil på stedet. Vi har hørt flere vitner som har spekulert i at Krogh Jensen kan ha blitt drept som følge av et internt oppgjør i Bandidos.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen mente imidlertid at det er soleklart at det ikke er noe i denne saken som tilsier at Krogh Jensen ble drept av en av sine egne.

(NTB)

MILD PÅSTAND: På grunn av tvil rundt bevisene har aktor Kristian Nicolaisen (t.h.) kun bedt om 12 års fengsel for drapet på Jan Krogh Jensen. Her diskuterer han med forsvarer Øyvind Elseth.