Krever 15 år for drapet på Hedda

Statsadvokat Bjørn Soknes krever at Hassan Samriye Hashin må dømmes til 15 års fengsel for drapet på Hedda Karterudseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Soknes viste i sin sluttprosedyre torsdag til at Hashin har tilstått drapet, og at det normalt skal være formildende.

– Men Hashin rømte og tilståelsen kom sent, sa han.

Soknes sammenliknet saken med Dereka-drapet som førte til 17 års fengsel. Han mente at straffen måtte bli lavere i denne saken, fordi det var brukt mindre vold.

Strafferettslig tilregnelig

Tidligere torsdag fastslo de rettspsykiatriske sakkyndige i saken at Hashin ikke hadde nedsatt bevissthet da han kvalte Hedda Karterudseter. Hashin er strafferettslig tilregnelig, og bør ikke få nedsatt straff på grunn av psykiske problemer eller nedsatt intelligens, konkluderer de to rettpsykiaterne som har undersøkt den tiltalte.

– Vi har vurdert det til at han ikke hadde nedsatt bevissthet, men den kan ha vært letter nedsatt på grunn av alkoholrus, sa avdelingsoverlege John Olav Roaldseth da han vitnet i rettssaken i dag.

Deprimert

Roaldseth sa videre at det er ikke er påfallende at Hashin ikke husker alt som skjedde drapsnatten, skriver Firda.

35-åringen har fortalt lite om bakgrunnen sin, og framsto som lettere deprimert i varetekt.

– Hashin følte at livet var ødelagt, og hadde ingenting å leve for. Han så ingen framtid for seg selv, og hadde en deprimert kroppsholdning da vi møtte ham i fengselet, sa Roaldseth.

De sakkyndige har ikke funnet holdepunkter for å hevde at Hashin er spesielt aggressiv eller at han er overdrevent opptatt av sex.

(ANB)

DREPT: Hedda Karterudseter.