Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuespiller tiltalt

Krever 1,5 mill. for tapte inntekter fra prostitusjon

Kvinne hevder skuespiller var halliken hennes i 16 måneder. Forsvareren mener hun ikke er troverdig.

- FIKK HALLIKSTEMPEL: Skuespilleren sier han etter dommen i sexfelle-saken i 2013 (bildet) fikk et hallikstempel på seg, og derfor var ekstra varsom med hvordan han framsto i fortsettelsen. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
- FIKK HALLIKSTEMPEL: Skuespilleren sier han etter dommen i sexfelle-saken i 2013 (bildet) fikk et hallikstempel på seg, og derfor var ekstra varsom med hvordan han framsto i fortsettelsen. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun krever 1 451 250 kroner for hele tiltaksperioden, opplyser advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

Rjukan er bistandsadvokat for en kvinne i 20-åra som i dag har fortalt Oslo tingrett at hun i 16 måneder i 2012/13 prostituerte seg på oppdrag fra den jevngamle skuespilleren som er tiltalt for en rekke forhold, blant annet hallikvirksomhet.

- 70/30-fordeling

Kvinnen fortalte at skuespilleren detaljstyrte hvordan hun skulle selge seg til kundene, og i tillegg tok mesteparten av fortjenesten - 70 prosent. Dermed satt hun igjen med påfallende lite penger etter å ha betjent sju kunder på en og samme dag, til en timepris på 2500 kroner.

HAR REGNET: Bistandsadvokat Trine Rjukan sier erstatningssummen, som hun har regnet seg fram til, er et helt rimelig krav. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR REGNET: Bistandsadvokat Trine Rjukan sier erstatningssummen, som hun har regnet seg fram til, er et helt rimelig krav. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg telte pengene opp som han gjorde - ved å ta av det han skulle ha. Jeg så at jeg bare satt igjen med noen tusen, og tenkte «herregud, dette er ikke greit», forklarte hun i vitneboksen.

Kvinnen fikk etter dette forhandlet seg til en 60/40-avtale forklarte hun. Men så vel det profesjonelle som seksuelle forholdet mellom henne og skuespilleren tok kort tid etter slutt, og etter en periode som selvstendig prostituert sluttet hun med virksomheten.

Summen på nesten halvannen millioner i erstatning har Rjukan regnet seg fram til basert på anslag over hvor mye klienten jobbet i den aktuelle perioden. Siden hallikvirksomhet er ulovlig, kreves skuespilleren for hele sin andel.

Forskjellige summer

Den tiltalte mannens forsvarer Petter Bonde bestrider sterkt kvinnens krav, og mener forklaringen hennes har store svakheter. Han viser blant annet til at hun har oppgitt forskjellige summer i ulike avhør.

- Fornærmedes troverdighet ligger i forklaringen av de økonomiske forholdene. Avhengig av hvilken versjon man legger til grunn, er det ikke noen penger igjen til [skuespilleren], sier Bonde til Dagbladet, og utdyper:

- I en forklaring har hun omsatt for 300 000 kroner, og samtidig satt inn 200 000 kroner på konto. Det går ikke opp, sier advokaten - med henvisning til at hun i samme periode hadde et høyt forbruk på byen.

Følgen av Rjukans påstand om 1 451 250 kroner i erstatning er at den totale omsetningen av den påståtte hallikvirksomheten var på rundt 2 millioner kroner.

- GÅR IKKE OPP: Skuespillerens forsvarer Petter Bonde får ikke regnestykket bak erstatningskravet til å gå opp. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
- GÅR IKKE OPP: Skuespillerens forsvarer Petter Bonde får ikke regnestykket bak erstatningskravet til å gå opp. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

- Det framstår ikke som troverdig, sier Bonde.

- Ganske nøkternt anslag

Forelagt Bondes avvisning av kravet sier Rjukan:

- Det er et helt rimelig krav, et ganske nøkternt anslag.

- Hva med de ulike summene hun har oppgitt?

- Hun har selv forklart at hun ikke har oversikt, ikke har tenkt over beløpene. Hun har imidlertid oversikt over hvor mange kunder hun har hatt, sier bistandsadvokaten.

Kvinnen forklarte at hun gikk med på å la seg prostituere i en sårbar livsfase der hun hadde få venner og skolegangen gikk skeis. Hun var også forelsket i skuespilleren, og lot seg smigre av at han ville ha et seksuelt forhold til henne.

- Jeg var nok et lett offer, lett å manipulere, sa hun i vitneboksen - og forklarte videre at hun har hatt store psykiske problemer i etterkant

- Ikke praktisk mulig

Skuespilleren nekter skyld for å ha drevet hallikvirksomhet. Ifølge ham ville det vært praktisk umulig for ham å få det til, blant annet fordi han var opptatt med andre gjøremål i tidsrommet da han skulle ha kjørt kvinnen til og fra kunder samt detaljinstruert og overvåket henne, slik hun hevder.

AKTOR: Politiadvokat Henrik Rådal er aktor i saken. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
AKTOR: Politiadvokat Henrik Rådal er aktor i saken. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

- Det ville ikke vært mulig å skjule oppfølgingen av [kvinnen] på den måten. På den tida drev jeg mye med boksing, og trente daglig, forklarer mannen i 20-åra.

Våren 2013 ble han dømt som hovedmann i den mye omtalte såkalte sexfelle-saken, der han og tre bekjente på utspekulert vis presset en rekke menn for penger, etter at mennene ble lurt til å tro at de skulle ha sex med gjengens kvinnelige medlemmer, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker.

Skuespilleren ble dømt til samfunnsstraff fordi retten mente han hadde forbedringspotensial dersom han ikke sonet i fengsel. Han forteller at han etter dommen introduserte kvinnen for en miljøarbeider i barnevernet.

- Hvis jeg skulle introdusert min hore for en barnevernsansatt, ville det vært veldig merkelig. Jeg var veldig obs etter sexfelle-saken, sier mannen, som også sier han fikk et hallikstempel på seg etter nevnte sak.

- Ser ikke motivet

Han påpeker også at inntektene fra prostitusjon er penger som skal skjules.

- Det ville vært mye mer krevende enn i sexfelle-saken, sier han.

Skuespilleren sier, på spørsmål fra aktor Henrik Rådal, at han ikke skjønner hvorfor den fornærmede kvinnen skulle anmelde ham falskt for hallikvirksomhet.

- I utgangspunktet er [kvinnen] ikke gjerrig - selv om jeg nå ser erstatningskravet, sier han.

Mannen er anmeldt for å ha vært hallik også for en annen kvinne, i 30-åra. Dette skjedde ifølge tiltalen i 2015, men skuespilleren nekter for at også dette har skjedd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!