Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 150 000 kroner av SAS Braathens

Flystreiken kunne ødelagt to års planlegging og drømmetur for 54 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stabekk Janitsjarorkester, et av Norges mest respekterte, har flybilletter til Sør-Afrika i morgen. SAS Braathens skulle stått for første etappe, til London, og flystreiken var i ferd med å sabotere tidenes tur for reisefølget på 54 personer.

Nå er nødløsningen i havn.

- Vi har holdt på hele dagen for å berge turen, og har nå fått napp hos et selskap som kan leie ut et fly fra Torp til London i morgen. Men det koster en hel masse, sier daglig leder Arve Mork i turoperatøren Smartreiser til Dagbladet.no.

Det eneste alternativet er svært lite gunstig løsning for orkesterets økonomi. Budsjettet på rundt en million kroner blir nå sprengt.

- Dette koster oss 150 000 kroner ekstra. Det mener vi SAS Braathens må betale oss i etterkant, sier Widding.

Det store reisefølget vurderte å ta sjansen på at flyselskapet faktisk setter opp londonflygningene i morgen slik de foreløpig har opplyst, men turte til slutt ikke vente.

- De kan ikke garantere at flyene våre går, konstaterer talsmannen for orkesteret.

- Ser umulig ut
Men de siste timene har dagen blitt bedre, tross alt.

Krever 150 000 kroner av SAS Braathens

- Dette er veldig ille. Vi prøver nå alle mulige løsninger for å rekke flyet fra London klokka 21 i morgen. En plan om et charterfly har allerede gått i vasken, og alle Ryanair-fly er fulle. Ferje eller andre transportmåter ser også umulig ut , fortalte den pressede tubaisten tidligere i dag.

Orkesteret beskriver flystreiken som et mareritt-scenario, det verste som kunne skje etter utallige timer detaljplanlegging av den 15 dager lange super-utflukten.

- Planleggingen startet for to år siden, og vi bestilte flybilletene rundt påske i fjor, for å være sikre på å få så mange plasser som vi trenger midt i ferierushet. Vi har et stramt program under hele oppholdet i Sør-Afrika, sier Widding.

Prestisje og idealisme

Allerede lørdag står Cape Philarmonic Youth Orchestra og venter på nordmennene i den sørafrikanske hovedstaden. Senere sskal janitsjarorkesteret blant annet opptre på den mest prestisjefylte scenen i Cape Town sammen med Elise Båtnes, kjent som en av Norges fremste fiolinister.

Orkesteret har blant annet fått støtte av Utenriksdepartemenet til den idealistiske turneen, som har motivasjon av unge, fattige musikkutøvere i Sør-Afrika på programmet.

Nå står 54 musikk-ildsjeler med kofferten i hånda - forhåpentligvis på vei sørover i løpet av fredag.

KAN GÅ FLØYTEN: Stabekk Janitsjarorkester skulle de neste to ukene ha spilt både prestisjetugne konserter og besøkt skolebarn og studenter i Sør-Afrika. Flystreiken kan ha satt en brutal stopper for det. Foto: Fotofil.no/ELI BERGE
KAN GÅ FLØYTEN: Stabekk Janitsjarorkester skulle de neste to ukene ha spilt både prestisjetugne konserter og besøkt skolebarn og studenter i Sør-Afrika. Flystreiken kan ha satt en brutal stopper for det. Foto: Fotofil.no/ELI BERGE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media