Krever 19 års fengsel for overgrepstiltalte foreldre

Skal ha forgrepet seg på tre egne barn.

BER OM 19 ÅR: Aktor Peter André Johansen, her med bistandsadvokat Gunhild Lærum og politiadvokat Anne Siv Åvitsland i samtale før ankesaken mot ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn startet i Eidsivating lagmannsrett i Hamar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BER OM 19 ÅR: Aktor Peter André Johansen, her med bistandsadvokat Gunhild Lærum og politiadvokat Anne Siv Åvitsland i samtale før ankesaken mot ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn startet i Eidsivating lagmannsrett i Hamar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor har lagt ned påstand om 19 års fengsel mot foreldrene som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot tre sønner.

De to småbrødre som er barn av ekteparet på 30 og 41 år, samt en eldre sønn kvinnen hadde fra tidligere, har fortalt om år med grove seksuelle overgrep.

Mot de minste guttene skal overgrepene ha startet da de var mellom ett og to år, for den eldre sønnen da han var omtrent seks år.

- Denne saken sprenger grenser for de fleste. Du tror det ikke før du ser det. Barna ble dolket i ryggen av sine nærmeste omsorgspersoner. Handlingene hadde et sadistisk preg, og innebærer psykisk drap på barna. De tiltalte har ikke tatt livet av barna, men de har frarøvet dem livet, sa statsadvokat Peter Andre Johansen ifølge Aftenposten, da han for tredje gang holdt sin prosedyre i saken.

Saken er til behandling i rettsvesenet for tredje gang etter at fagdommerne satte til side juryens kjennelse om delvis skyld for foreldrene i Eidsivating lagmannsrett i vinter.

Nå er saken oppe til vurdering av tre juridiske dommere og fire lekdommere. Saken har vært omdiskutert fordi de eneste bevisene mot foreldrene er barnas forklaringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer