BER OM 19 ÅR: Aktor Peter André Johansen, her med bistandsadvokat Gunhild Lærum og politiadvokat Anne Siv Åvitsland i samtale før ankesaken mot ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn startet i Eidsivating lagmannsrett i Hamar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BER OM 19 ÅR: Aktor Peter André Johansen, her med bistandsadvokat Gunhild Lærum og politiadvokat Anne Siv Åvitsland i samtale før ankesaken mot ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn startet i Eidsivating lagmannsrett i Hamar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Krever 19 års fengsel for overgrepstiltalte foreldre

Skal ha forgrepet seg på tre egne barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor har lagt ned påstand om 19 års fengsel mot foreldrene som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot tre sønner.

De to småbrødre som er barn av ekteparet på 30 og 41 år, samt en eldre sønn kvinnen hadde fra tidligere, har fortalt om år med grove seksuelle overgrep.

Mot de minste guttene skal overgrepene ha startet da de var mellom ett og to år, for den eldre sønnen da han var omtrent seks år.

- Denne saken sprenger grenser for de fleste. Du tror det ikke før du ser det. Barna ble dolket i ryggen av sine nærmeste omsorgspersoner. Handlingene hadde et sadistisk preg, og innebærer psykisk drap på barna. De tiltalte har ikke tatt livet av barna, men de har frarøvet dem livet, sa statsadvokat Peter Andre Johansen ifølge Aftenposten, da han for tredje gang holdt sin prosedyre i saken.

Saken er til behandling i rettsvesenet for tredje gang etter at fagdommerne satte til side juryens kjennelse om delvis skyld for foreldrene i Eidsivating lagmannsrett i vinter.

Nå er saken oppe til vurdering av tre juridiske dommere og fire lekdommere. Saken har vært omdiskutert fordi de eneste bevisene mot foreldrene er barnas forklaringer.

I tingretten ble de gitt straffer på 17 år fengsel, det samme aktor ba om. Riksadvokaten har vurdert spørsmålet om forvaring, men har under tvil konkludert med at påstand om fengselsstraff er tilstrekkelig, men å skjerpe straffekravet med to år.

(NTB)

FORSVARER: Siri Langseth og Unni Fries forsvarer ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn - der ankesaken nå har startet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORSVARER: Siri Langseth og Unni Fries forsvarer ekteparet som er dømt til 17 års fengsel for grove overgrep mot sine barn - der ankesaken nå har startet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer