Krever 21 år forvaring for incestsiktet

Aktor la i dag ned påstand om 21 års forvaring for den incesttiltalte mannen som skal ha forgrepet seg mot sin egen sønn. Mannen risikerer å bli sittende inne resten av sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktors påstand er den strengeste som noen gang er reist i en norsk rettssal i forbindelse med incestsaker. Mannen er siktet for å ha misbrukt sin tenåringssønn på et besøksrom ved Ila landsfengsel.

–Det er en klar fare for gjentakelse. Tiltalte benytter enhver anledning til å få seksuell kontakt, sa aktor Erik Førde under sin prosedyre i Oslo tingrett.

- Det er meget mulig at tiltalte aldri får kontroll med sin pedofile legning, mente aktor. Han ba om at faren dømmes til å betale sønnen 400.000 kroner i oppreisning.

Også guttens mor er siktet i saken. Aktor la ned påstand om ett år og seks måneders betinget fengsel for moren. Begrunnelsen er at hun har en svært lav intelligens.

Professor Berthold Grünfeld og psykiater Kjell Noreik konkluderer med at den 36 år gamle kvinnen er lettere utviklingshemmet. Hennes IQ er anlsått til å ligge mellom 65 og 70.

Aktor mener moren må betale 200.000 kroner i erstatning til sønnen.

Kan bli sperret inne resten av livet

I sin prosedyre i Oslo tingrett la aktor vekt på at det er svært stor gjentagelsesfare. Han mener derfor at den 41 år gamle mannen må få lovens strengeste straff - 21 år. I steden for fengsel krever aktor forvaring, som er en ny type sikringsdom.

Aktor krever at han må sitte inne i minst ti år før han eventuelt kan søke om å komme ut i frihet. Men forvaringen kan også bli forlenget dersom det fremdeles er fare for at han kan begå nye overgrep.

FORVARING:Statsadvokat Erik Førde mener det er stor fare for at den pedofilidømte mannen får flere tilbakefall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer