Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 22 måneder i fengsel for psykiater med overgrepsbilder

Forsvarer ber om samfunnsstraff.

ETT ÅR OG TI MÅNEDER: Aktor Hilde Hermanrud Strand la ned påtalemyndighetenes påstand om straff i saken med psykiateren med store mengder nedlastet overgrepsmateriale. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
ETT ÅR OG TI MÅNEDER: Aktor Hilde Hermanrud Strand la ned påtalemyndighetenes påstand om straff i saken med psykiateren med store mengder nedlastet overgrepsmateriale. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktor ber om fengselsstraff i ett år og 10 måneder for Oslo-psykiateren som har stått tiltalt i tingretten for ulovlig nedlasting og deling av enorme mengder med overgrepsbilder og -video med barn.

Forsvareren, advokat Caroline Lødemel, ba om samfunnsstraff for sin klient da rettssaken ble avsluttet i Oslo tingrett torsdag.

Dom er varslet i løpet av to uker.

Tiltalen har en strafferamme på tre års fengsel.

Den seksuelle lavalder i Norge er under 16 år. I lovbestemmelser som gjelder overgrepsmateriale - som i denne saken - ble lavalderen skjerpet og hevet til 18 år i 2000.

Den profilerte psykiateren i 50-årene, med sentrale posisjoner i sitt tidligere arbeidsfelt med barn og unge, har erkjent de faktiske forholdene i tiltalen både overfor politiet og i retten.

To måneder rabatt

- Påtalemyndighetens utgangspunkt var påstand om to års fengsel basert på sammenlignbare dommer og den store mengden beslaglagt materiale i denne saken, grovheten, det lange tidsperspektivet tilbake til 1997, videreformidlingen og tiltaltes yrkeserfaring, sier aktor, politiadvokat Hilde Hermanrud Strand, til Dagbladet.

I den endelige straffepåstanden har påtalemyndigheten godskrevet «rabatt» på to måneder for tiltaltes tilståelse.

I retten onsdag begrunnet tiltalte nedlastingen i hovedsak med sin homofile legning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!