Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 23 mill.

SOLA (Dagbladet): Trafikkskadde Kate Rott fra Sola krever 23 millioner kroner av Vesta Forsikring. Rott ble tilkjent 8,6 millioner kroner i Stavanger byrett høsten 1996. Beløpet er for lite i forhold til utgiftene, mener hun og har anket saken til Gulating lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kate er i USA nå til tre ukers avansert behandling på universitetssjukehuset i Miami. Det går bitte lite grann framover for hver gang, sier ektemannen Sverre Rott til Dagbladet.

Kravet mot Vesta var på 18 millioner kroner sist saken var for retten, og var et av norgeshistoriens høyeste erstatningskrav. Sjøl om summen hun ble tilkjent er en av de høyeste en enkeltperson her i landet har fått, valgte Sola-kvinnen likevel å gå videre.

Begge parter anket og saken starter 2. februar. Det er satt av seks dager til behandlingen.

Livet til Kate ble snudd opp ned en junidag i 1993. I den italienske byen Modena ble hun, hennes ektemann Sverre og de to døtrene på den gang 10 og 13 år, utsatt for en bilulykke. Alle fire krøp tilsynelatende uskadde ut av bilvraket. Kate følte seg i fin form.

Fire dager seinere, da familien kom til Danmark på vei hjem i leiebil, ble hun nummen i kroppen. Mens de ventet i Hirtshals på ferja til Kristiansand, mistet hun bevisstheten.

Kate ble fraktet fra Hirtshals til sjukehuset i Ålborg, og deretter til Sentralsjukehuset i Rogaland. I flere uker lå hun på sjukehuset før hun fikk igjen bevisstheten. Hun våknet opp hundre prosent invalid og hadde store vansker med å snakke.

Ektemannen Sverre har jobbet hardt for at kona skal bli bedre. Flere ganger har han tatt henne med til behandling på flere steder i USA for å forbedre kroppsfunksjonene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!