Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 25 års fengsel for drapsmennene

Finnmarkingen Trond Rune Mikalsen (21) ble drept i Syden i fjor. Vi følger rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Las Palmas/Oslo(Dagbladet.no): - Jeg har krevd 25 års fengsel for de mistenkte. Vi synes det er uakseptabelt at den meningsløse volden rammer en ung turist, sier Jorge Pobre, som representerer de spanske påtalemyndighetene, til Dagbladet.no.

I går startet rettssaken i Las Palmas mot de to drapsmistenkte, som ble pågrepet bare dager etter drapet på nordmannen i mars i fjor.

Trond Rune Mikalsen (21) var på påskeferie med en kamerat da han bare tre dager ut i ferien ble funnet drept. Han ble knivstukket i hjertet og frastjålet lommeboken på Playa del Ingles på Gran Canaria.

Nekter straffskyld

Den ene av de mistenkte, en 34-åring, har vært dømt 28 ganger tidligere. Han hevder han var hjemme med hunden sin drapsnatten. Den andre mistenkte (28) innrømmer at han var på plassen der Mikalsen ble drept den aktuelle natten. Han sier han var på plassen for å rane til seg penger så han kunne få kjøpt heroin.

34-åringen har truet 28-åringen på livet, de er derfor plassert i hvert sitt fengsel. Politiet har funnet spor av Mikalsens blod i de mistenktes bil.

Kronvitnet forsinket

Mikalsens foreldre var ikke tilstede under den første dagen i rettssaken, først og fremst fordi moren ikke ønsket å se sin sønns drapsmenn.

NEKTER STRAFFSKYLD: Begge de mistenkte nekter straffskyld. De tekniske bevisene taler imot dem. Foto: TORSTEN LAURSEN
NEKTER STRAFFSKYLD: Begge de mistenkte nekter straffskyld. De tekniske bevisene taler imot dem. Foto: TORSTEN LAURSEN Vis mer

Mikalsens kamerat og hovedvitne i saken mistet flyet sitt fra Norge, og er derfor ventet til Las Palmas først under den andre dagen i rettssaken. Hans vitneforklaring regnes som helt essensiell i saken ettersom han er den eneste som kan identifisere drapsmennene.

Rettssaken varer ut denne uken. Og i tillegg til det norske kronvitnet skal politiets teknikere og rettsleger vitne.

ÅSTEDET: Politiet etterforsket drapsåstedet i fjor.