Krever 2,6 millioner etter trikkedrapet

Oslo (ANB): Pårørende av mannen som ble drept på trikken i fjor og fem andre som ble skadet i angrepet, vil kreve 2,6 millioner kroner i erstatning fra gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende av mannen som ble drept på trikken i fjor og fem andre som ble skadet i angrepet, vil kreve 2,6 millioner kroner i erstatning fra gjerningsmannen.

En 41 år gammel mann møter tirsdag i retten, tiltalt for et drap og fem drapsforsøk etter at han gikk amok med en kniv på en trikk i Oslo i august i fjor.

Rettspsykiatere mener mannen var psykotisk under episoden, og at han dermed ikke kan straffes. I stedet bør norsk-somalieren få psykiatrisk behandling i minst fem år, mener de sakkyndige.

Statsadvokaten vil tirsdag legge ned påstand om tvungen psykisk helsevern, melder NRK.Foreldrene og samboeren til den drepte Terje Mjåland og de fem personene som ble alvorlig skadet krever oppreising og erstatning på til sammen 2,6 millioner kroner. Den tiltalte 41-åringen har verken formue, inntekt eller utdanning.

Forsvarer Anne Hazeland sier det ikke er mulig for ham å betale erstatning.Ofrene og de pårørende vil kunne få pengene utbetalt via voldsoffererstatningen.

(ANB)

DREPT PÅ TRIKKEN:  Somalieren drepte en og skadde fem på trikken i Oslo. Foto: SCANPIX
DREPT PÅ TRIKKEN: Somalieren drepte en og skadde fem på trikken i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer