Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 280 millioner i løsepenger

I dag stormet maskerte pistolmenn et hotell ved Svartehavet, og tok minst ni personer til fange. To av gisseltagerne skal være brødre, den ene narkoman, den andre nettopp utskrevet fra mentalsykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av gislene klarte etterhvert å rømme. Den ene av de to hoppet ut et vindu, og skadet foten. Gisseldramaet utspiller seg på det russiske feriestedet Sochi ved Svartehavet. Gislene er både kvinner og menn, skriver Expressen. Mennene skal være bevæpnet med pistol og håndgranater.

En videoteip skal vise fire gisler lenket til en radiator. Ved siden av den skal det stå en bensinkanne, hevder tv-stasjonen NTV.

Gisseltagerne skal ikke være fra Tsjetsjenia, som er en mistanke som kronisk kommer opp i forbindelse med terror og gissel-situasjoner i Russland for tida. Det er uklart hvor mange gisseltagere som er på hotellet. Alt fra 2 til 30 har kommet opp i russiske media i dag

Gisselmennene krever 280 millioner norske kroner i løsepenger, samt frigivelse av alle tsjetsjenske fanger i russiske fengsler, skriver nyhetsbyrået Interfax.

Ifølge Reuters har våpenmennene også krevd et helikopter.

Det var ved Sochi Russlands statsminister Vladimir Putin ikke avbrøt ferien da ubåten Kursk gikk ned.