Krever 3 mill. i erstatning for røykeskader

TROMSØ (Dagbladet): - Mine alvorlige helseplager skyldes røyking. Det bør Tiedemanns Tobaksfabrik betale meg minst tre millioner kroner for, krever Asgeir Vinje Storvand (57). I dag møter han tobakksgiganten i forliksrådet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KJEMPER: Asgeir Vinje Storvand fra Steigen var storrøyker i 37 år. Han ble alvorlig sjuk, og mener sjukdommen skyldes sigarettene.

- Vi avviser kravet helt, svarer Tiedemanns. Dermed går det mot den første rettssaken mellom røyker og produsent i Norge.

Asgeir Vinje Storvand fra Steigen i Nordland var storrøyker i 37 år. Han sluttet å røyke for tre år siden, etter det tredje hjerneslaget. Han mener det er røykingen som har ødelagt helsa hans.

- Jeg var dødsdømt, et røykende vrak. Men jeg har kjempet meg tilbake til livet, og denne saken er jeg villig til å føre til topps i rettsapparatet, sier Vinje Storvand til Dagbladet. Nå trener han to, tre ganger daglig på Toppidrettssenteret og er godt fysisk og psykisk forberedt på kamp i retten.

- Dette er en meget viktig prinsipiell sak for oss. Vårt standpunkt er at det er et personlig ansvar å bære risikoen ved røyking, sier informasjonssjef Jan Robert Kvam ved J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik A.S.

Asgeir Vinje Storvand er i dag uføretrygdet. Han har mobilisert leger og eksperter som vil gi ham ryggdekning under de kommende rettssakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer