Krever 30 millioner fra kosttilskuddsprodusent

Bryteren Fritz Aanes (22) krever gjennom sin advokat Are Johnsen 30 millioner kroner fra produsenten av kosttilskuddet Pyrovate, som medførte at han avla positiv dopingtest under OL i Sydney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten er allerede i kontakt med en samarbeidende advokat i Sacramento i California, som han håper vil føre saken for dem i USA.

- Dette er en milliardindustri i USA, og det er ingen grunn til å gå forsiktig fram. Dette er et utgangspunkt for videre forhandlinger, sier Are Johnsen til Dagbladet.

Han håper å ha kravet mot produsenten Body Onycs/Med-Pro Industries klart allerede før jul.

Saksøker IOC

Men advokaten stopper ikke der:

Etter at det internasjonale bryteforbundet (FILA) 25. november besluttet å utestenge Fritz Aanes i to år, ønsker han nå å gå til et historisk søksmål mot IOC (Den internasjonale olympiske komité), som han mener skal ha presset FILA til å utestenge 4.-plassvinneren fra Sydney-OL i to år.

- Da Aanes-saken var oppe til FILA-styremøtet, var medlemmene ikke interesserte i å diskutere saken, selv om den sto på dagsordenen. De snakket bare om at de måtte følge IOC.

Rettssikkerhet

- Hva håper dere å oppnå ved å gå til sak mot IOC?

- Vi ønsker å få fram et prinsippsvar i slike saker. Og vi vil sette rettssikkerheten til idrettsutøvere på dagsordenen. I dag er de offer for et pampevelde som er mer opptatt av politikk enn idrett.

- Enhver dopingsak skal behandles individuelt, mens IOC behandler alle saker likt - uten å ta hensyn til at en utøver med stor sannsynlighet har fått i seg et ulovlig stoff ubevisst.

- En utestengelse trenger ikke vare i to år. Det kan være like naturlig med påtaleunnlatelse som tre- fire måneders utestengelse.

Smisker?

Are Johnsen mener FILA-styrets behandling er et sikkert tegn på at de smisker med IOC i et forsøk på å beholde den gresk-romerske brytestilen på OL-programmet. IOC vurderer nemlig å bare beholde fristilbryting på programmet fra OL i 2008.

- Hvor stor sannsynlighet er det for at Aanes får redusert dommen?

- 95 prosent, sier Johnsen.

<B>HAR ADVOKAT:</B> Bryteren Fritz Aanes er kampklar - utenfor matta. Nå går han til sak mot IOC og kosttilskuddsprodusenten Pyrovate.