Krever 300 000 av Ståle Eskeland

Bror til drapsofferet i Torgersen-saken hevder seg ærekrenket.

KREVES FOR 300 000: Jusprofessor Ståle Eskeland. Her fotografert med Fredrik Fasting Torgersen under en pressekonferanse etter at det ble kjent at Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker hadde avgjort at Torgersen ikke får gjenopptatt sin sak. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
KREVES FOR 300 000: Jusprofessor Ståle Eskeland. Her fotografert med Fredrik Fasting Torgersen under en pressekonferanse etter at det ble kjent at Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker hadde avgjort at Torgersen ikke får gjenopptatt sin sak. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En bror til drapsofferet i den mer enn 50 år gamle Torgersen-saken krever erstatninger på minst 300 000 kroner for påståtte ærekrenkelser fra professor Ståle Eskeland.

Rettssaken med krav om oppreisning skal etter planen starte i Oslo tingrett mandag. Saken var opprinnelig berammet 13. januar, men ble utsatt på grunn av at saksøkeren var syk.

Ifølge saksøkerens advokat, Thomas Hjermann, er hans klient fremdeles så syk søndag, at det er lite sannsynlig at han vil kunne møte i retten mandag. Han håper imidlertid at rettssaken kan gjennomføres ved hjelp av fjernavhør.

- Fremsatt i notat

Kjell Granly (72) krever minst 250.000 kroner i erstatning for krenkelser han mener Eskeland har framsatt i et notat som ble offentliggjort av Gjenopptakelseskommisjonen, og i et brev til kommisjonen. I tillegg kreves 50.000 kroner for påståtte krenkelser av Granlys avdøde far.

Ståle Eskeland er professor i strafferett ved Universitetet i Oslo. Han har i flere år engasjert seg sterkt for å få gjenåpnet straffesaken, fordi han mener at Fredrik Fasting Torgersen i 1958 ble uskyldig dømt for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer