DYR I DRIFT: Den svenskfødte grevinnen Marie Douglas-David hevder å kunne rettslig dokumentere at hun trenger 53 000 dollar (cirka 340 000 kroner) i uka for å opprettholde livsstilen hun fører i dag.Foto: SCANPIX/AP Photo/George Ruhe
DYR I DRIFT: Den svenskfødte grevinnen Marie Douglas-David hevder å kunne rettslig dokumentere at hun trenger 53 000 dollar (cirka 340 000 kroner) i uka for å opprettholde livsstilen hun fører i dag.Foto: SCANPIX/AP Photo/George RuheVis mer

Krever 340 000 i ukelønn av eks-mannen

Saftig skilsmissekrav fra svensk grevinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste skulle nok ha klart å dekke sine mest primære behov i hverdagen med 340 000 kroner i årlige bidrag fra forhenværende ektefelller.

Den svenskfødte grevinnen Marie Douglas-David (36) hevder imidlertid å trenge det samme beløpet i ukentlige utbetalinger for å kunne dekke det hun mener er ytterst nødvendige løpende utgifter, melder The Times.

Douglas-David ligger for tiden i bitre skilsmisseforhandlinger med eksmannen George David (67), tidligere toppsjef i United Technologies Corporation.

Eksmannen har tilbudt en totalpakke på cirka 43 millioner dollar (cirka 275 millioner kroner) for å sette en endelig strek for ekteskapet, noe som er i henhold til særeiekontrakten ekteparet inngikk før bryllupet.

Det er imidlertid ikke godt nok for den svenskfødte grevinnen, som krever mer enn det dobbelte - rundt 100 millioner dollar (640 000 000 kroner). 

Marie Douglas-David, som tidligere jobbet som finansmegler, mener å kunne dokumentere at hun står uten inntekt. Derfor har hun levert en smørbrødliste over ukentlige utgifter som blant inneholder et klesbudsjett på nær 30 000 kroner, over 6000 kroner i hår- og hudbehandling, rundt 10 000 kroner i restaurant- og underholdningsutgifter, 14 000 kroner til en personlig assistent og 10 000 kroner i hestehold.    

I tillegg hevder advokaten hennes at avtalen, som ble inngått i forbindelse med giftermålet for seks år siden, kom i stand under sterk tvang.

Han presset henne og fortalte at dersom hun ikke ville gå med på en avtale om særeie, ville han ta ut skilsmisse. Han gjorde det klinkendeklart at det er på den måten han gjør forretninger, sa skilsmisseadvokaten William Beslow in åpningsforedraget i retten, ifølge timesonline.co.uk.

- Jeg er veldig lei meg for at vi har havnet der vi har gjort, men jeg håper vi kan få løst dette så snart som mulig, slik at vi alle kan komme oss videre med livene våre, sa Douglas-David til fremmøtte journalister foran rettsbygningen i New York.