Krever 350 000 av værdamene

Siri Kalvigs selskap Storm krever penger fra Dyveke Henschien og Anita Pryme i saksomkostninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Marie Simonsen: Blond formørkelse
 • Elin Tvedt: - Bare trist
 • Siri Kalvig: - De skyldte på frisørtimer

  I løpet av noen dager i oktober har forholdene i Storm Weather Center blitt offentlig skittentøyvask, og det er ganske sure truser som har blitt oss alle til del.

  Bla-bla og forsovelser


  Mens Siri Kalvig, gründer og deleier av selskapet mener Dyveke Henschien snakker for mye «bla bla», fortalte værdame Eli Kari Gjengedal at hun ikke hadde lyst til å se de andre værdamene på skjermen i frykt for at de gjorde godt arbeid.

  - Folk kom ikke på møter, de forsov seg og unnskyldte seg med frisørtimer og slike ting, sa Kalvig i retten.

  Værdamene på sin side fortalte at de ble tvunget til å gå på TV2-fest etter at de var blitt sagt opp.

  Det er de to værdamene Anita Pryme og Dyveke Henschien som har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver Storm Weather Center for usaklig oppsigelse.

  Kan bli dyrt


  Nå krever Storm 354 000 av Anita Pryme og Dyveke Henschien i saksomkostninger, melder Bergens Tidende.

  Storms prosessfullmektige, Anne Marie Due, har jobbet 212 timer med arbeidsrettsaken. Timesatsen er på 2108 kroner. Sammen med diverse utlegg har omkostningene kommet opp i 446 000 kroner for Storm, som har kommet fram til at de likevel krever litt mindre tilbakebetalt.

  Marius Reikerås, som er Pryme og Henschiens prosessfullmektige, tar 700 kroner i timen pluss moms. Han har arbeidet 314 timer med saken, og krever at Storm betaler 272 000 i saksomkostninger.

  Han vil ikke kreve betaling for arbeidet dersom de taper saken.

  - Hvis Storm og TV2 når fram, er det et signal om at arbeidstakere bør droppe søksmål mot mektige arbeidsgivere, sier Reikås til Bergens Tidende.

  Han forteller at hans to klienter ikke er skremt over kravet, men understreker at slike krav kan gjøre det vanskeligere å anke.

  Krever 600 000


  Dom i saken er ventet i slutten av november. Dommerne må ta stilling til om Henschien og Pryme hadde rett på å jobbe et visst antall vakter i måneden, om det dreier seg om en usaklig oppsigelse og om Henschien og Pryme har hatt et økonomisk tap, og om de eventuelt om de skal få kompensasjon for ikke-økonomisk tap.

  Om Storm taper saken hevder selskapet at de må vurdere om de er levedyktige. Selskapet har nå svært fleksible arbeidsavtaler med sine ansatte.

  Henschien krever 510 000 kroner i erstatning for økonomisk tap som følge av oppsigelsen. Pryme på sin side krever 97 000 kroner.

DYVEKE HENSCHIEN: Krever over 500 000 i erstatning.
SIRI KALVIG: </B> Gründeren eier nå omkring 9 prosent av værselskapet. Resten tilhører TV2.
<B>ANITA PRYME:</B> Krever nesten 100 000 i erstatning etter usaklig oppsigelse. Her sammen med Eli Kari Gjengedal og Ane Nyrerød.