Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 400.000 kroner etter hundetragedie

Bistandsadvokat Tor Erling Staff krever inntil 200.000 kroner i oppreisning til hver av foreldrene til sju år gamle Johannes Åsheim som ble drept av hunder i Vest-Torpa for halvannet år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg krever Staff at den 48 år gamle kvinnen som er tiltalt etter tragedien, betaler guttens foreldrene vel 31.000 kroner til dekning av utgifter til guttens begravelse og ulike markeringer.

Kvinnens forsvarere avviste at hun har noe personlig strafferettslig eller erstatningsrettslig ansvar for tragedien.

Kvinnen brast i gråt da hun skulle forklare seg for retten tirsdag. Hun sa hun var sliten og ikke orket å forklare seg etter alt hun har vært gjennom.

Rettens administrator, sorenskriver Gunnar Hanssen, forsøkte å få henne på gli med å stille konkrete spørsmål om oppveksten og hennes interesse for hunder, uten å lykkes.

Aktor Atle Roll-Matthiesen vil at kvinnen skal fradømmes retten til å ha hunder i framtiden. Hun er tiltalt for farlig hundehold samt brudd på viltloven og dyrevernloven. Maksimumsstraffen for disse forholdene er fem års fengsel pluss bot.

Kvinnen erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot henne startet i Hadeland og Land tingrett i Dokka tirsdag.

(NTB)

AKTOR OG FORSVARER: Fra venstre aktor Atle Roll Mathiesen, forsvarere for den tiltalte kvinnen. Advokat John M. Hammervold og advokat Per Flatabø i Hadeland og Land tingrett i dag.
MISTET SØNNEN: Roger Åsheim, far til den drepte 7-åringen, med sin bistandsadvokat Tor Erling Staff i Hadeland og Land tingrett i dag.