Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 48 millioner kroner av Gjensidige

Tidligere valutamegler Tage Patrick Flobakk (31) hadde 2,5 millioner i året og klatret oppover en glimrende karrierestige. Så krasjet han i et autovern med motorsykkelen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har ført til et liv i smertehelvete for 31-åringen fra Oslo. I Oslo tingrett kjemper han i disse dager for en rekorderstatning etter ulykka.

I et søksmål mot Gjensidige Forsikring har han sammen med sin advokat Christian Lundin fremsatt et erstatningskrav på svimlende 48 millioner kroner.

- Det er snakk om en enorm sum, men for meg handler dette om likhet for loven. Jeg tjente veldig bra på ulykkestidspunktet og hadde muligheten til å tjene enda mer. De med lavere lønn fortjener å dekke sine fremtidige tap. Da synes jeg de med høyere lønn også skal det, sier Flobakk til Dagbladet.no.

- Hvor er armen min?

Tida før datoen 8. august 2004 var Tage Patrick på vei opp i livet. Han hadde jobb som valutamegler i Citigroup med flere millioner i lønn og skulle snart videre til London der lønna ville bli enda bedre.

Men 8. august var han på motorsykkeltur med faren sin et stykke utafor Trondheim. I en sving skled sykkelen på grusen og han krasjet rett inn i et autovern.

- Jeg husker at jeg tenkte at nå går det galt. Etter en stund våkner jeg og det første jeg tenker er: Hvor er armen min? Den var heldigvis på riktig sted, sier Flobakk.

I dag henger høyrearmen hans livløs langs siden av kroppen. Han forteller at han har uutholdelige smerter i den slappe armen.

image: Krever 48 millioner kroner av Gjensidige

- Det er vanskelig å beskrive, men det er som en skjærende smerte som pumper. Samtidig er det en brennende smerte, sier 31-åringen.

Han håper å få amputere armen før sommeren som kommer.

- Det vil bli veldig bra. Jeg vil aldri føle armen igjen. Nå er den bare et problem. Den er tung og ukontrollerbar, sier han.

I Oslo tingrett i dag kunne man se smertene på kloss hold. Til tider knyter han øynene og nærmest smårister i hele kroppen.

I tillegg til de kroniske smertene i den livløse armen sliter han med svetteproblemer og redusert lungefunksjon. Gjensidige Forsikring tilbød 31-åringen en total erstatning på 4,2 millioner kroner i fjor.

- Vårt tilbud er bra

Under advokat Ole Endresens innledningsforedrag på vegne av Gjensidige Forsikring i Oslo Tingrett i går, økte imidlertid summen noe.

- Med noen forbehold mener vi at erstatningssummen bør ligge et sted mellom 10 og 14 millioner kroner eller etter rettens skjønn. Vi mener uansett hvor mye en person tjener bør det være en grense for erstatningen. Vi mener det bør ligge rundt 1,2 millioner kroner. Det vi tilbyr er ikke en vanlig borgerlig lønn akkurat, sier Endresen.

REKKER UT HÅNDEN: Tage Patrick Flobakk (31) ber Gjensidige Forsikring om rekordstore 48 millioner kroner i erstatning etter en motorsykkelulykke i 2004. Her argumenterer han i en rettspause sammen med sin advokat Christian Lundin (i midten) og rådgiver Per Oretorp i Landsforeningen for Trafikkskadde til høyre. Foto: HENNING LILLEGÅRD
REKKER UT HÅNDEN: Tage Patrick Flobakk (31) ber Gjensidige Forsikring om rekordstore 48 millioner kroner i erstatning etter en motorsykkelulykke i 2004. Her argumenterer han i en rettspause sammen med sin advokat Christian Lundin (i midten) og rådgiver Per Oretorp i Landsforeningen for Trafikkskadde til høyre. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Han fortsetter med å fortelle at selskapets oppgave er å gi korrekt erstatning etter gjeldende rett.

- Vi mener kravet de kommer med er altfor høyt og gal, sier Endresen.

Den kjøper ikke valutamegler Flobakk.

- Gjensidige kjører show og propaganda. Jeg mener vårt krav underspiller mine fremtidsmuligheter før ulykka skjedde. Hvorfor ikke Gjensidige betaler ut kravet, forstår jeg ikke, sier 31-åringen.

- Ikke grisk 

Han mener han ikke er for krevende når han nå ber om 48 millioner kroner til å dekke sine fremtidige inntekter og utgifter.

- Jeg tror ikke folk vil oppleve meg som pompøs og arrogant selv om jeg krever denne høye summen. Det er muligens ikke rettferdig at en megler skal tjene så mye bedre enn for eksempel en sykepleier, men denne saken handler ikke pengefordeling, sier Flobakk.

Han sier at dersom han fikk velge skulle han heller ha sluppet å møte i retten denne uka.

- Jeg er 31 år og uføretrygda. Mange sier de skulle ønske at de slapp å jobbe, men faktum er at det er veldig deilig å ha en jobb å gå til. Det er nok det jeg savner mest etter situasjonen ble som den ble, sier eks-megleren.

SMERTEFULLT I RETTEN: Tage Patrick Flobakk hadde til tider store problemer med å skjule smertene i den lamme høyrearmen sin. Her forbereder han seg sammen med sin advokat Christian Lundin i millionkampen mot Gjensidige.
SER MOT GJENSIDIGE: Flobakk er ikke overhode enig med Gjensidige om erstatningssummen han skal få. Ole Endresen, advokat for selskapet, mener Flobakk, med en rekke forbehold, bør ha en erstatning fra 10 til 14 millioner kroner etter ulykka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media