SAKSØKES: Tidligere Smart Club-eier og Lyn-investor Atle Brynestad kreves for 50 millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet
SAKSØKES: Tidligere Smart Club-eier og Lyn-investor Atle Brynestad kreves for 50 millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbaldetVis mer

Krever 50 millioner etter Brynestad-konkurs

Tidligere Smart Club-eier og Lyn-investor Atle Brynestad kreves for 50 millioner kroner av selskaper som mener de ble lurt av oppblåste regnskapstall i CG Holding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter rettsaken der Brynestad og CG Holdings revisorselskap Kjelstrup & Wiggen AS saksøkes av Daimyo, Hurum Energigjenvinning og tilknyttede selskaper for tap som kom etter en avtale med Hurum Papermill og CG Holding i 2007.

Saksøkerne mener at Brynestad og CG Holding hadde en reell egenkapital på 90 millioner kroner da avtalen ble inngått, og ikke 726 millioner kroner slik det var bokført. De hevder også at det er tilsvarende feil i regnskapene for 2005 og 2006.

Forskudd - Disse regnskapene var avgjørende for at saksøkerne aksepterte garanti fra CG Holding som sikkerhet for avtalene, og senere opprettholdt leveransene til tross for manglende og sen betaling, poengterer saksøkernes advokat Per Kyllingstad i sitt prosesskriv til Oslo tingrett.

Kyllingstad legger til at dersom hans klienter hadde hatt innsikt i de faktiske tallene, ville de krevd bankgarantier og betaling på forskudd, og dermed unngått tap.

Avvises Både revisjonsselskapet og Brynestad tilbakeviser anklagene.

Advokat Leif Petter Madsen i advokatfirmaet Wikborg, Rein & Co kommer til å legge ned påstand om full frifinnelse og krav om at saksøkerne dømmes til å betale motpartens sakskostnader.

- Regnskapene til CG Holding har til enhver tid blitt utarbeidet i henhold til gjeldende lover og regnskapsmessige prinsipper. Dersom retten mot formodning kommer til at det var feil i regnskapene, er dette feil Brynestad ikke kan bebreides for, heter det i Madsens prosesskriv.

Det er satt av åtte dager til saken som starter i Oslo tingrett mandag.

(NTB)