Krever 500 000 av hundeeieren

Foreldrene til Johannes Åsheim (7) som ble angrepet og drept av hunder krever erstatning fra kvinnen påtalemyndigheten mener er hundeeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Åsheim ble bitt til døde av fire hunder i Vest-Torpa den 31. januar i fjor da han var på vei hjem fra skolen. Hundene var en del av en hundeflokk på 26 hunder eid av en 47 år gammel kvinne.

- Året som har gått har vært helt forferdelig. Sorgen og savnet har vært der hele tiden, sier Johannes far, Roger Åsheim til TV 2.

Han sier at familen nå vi kreve erstatning:

- Det er blitt skrevet i avisene at hundeeieren ville kreve 400 000 i erstatning for hundene som ble avlivet. Man kan jo se vårt krav i forhold til det, sier Åsheim.

Kvinnen som myndighetene mener eide hudene er for tiden sykmeldt. Etter dødsfallet fikk kvinnen en kraftig psykisk reaksjon. I forbindelse med rettssaken har minnene nok en gang strømmet på. Kvinnen er inntil videre sykmeldt ut mandag.

Etter den tragiske hendelsen har kvinnen flyttet fra huset på Vest-Torpa. Hundene hennes ble avlivet.

Rettsaken skulle ha startet mandag, men ifølge TV2 tror advokaten hennes at kvinnen vil være sykmeldt lenger enn det. Advokat John Hammervoll håper på en utsettelse til etter påske. Rettsaken er så langt bare utsatt til tirsdag.

Kvinnen er tiltalt for brudd på dyrevernloven, viltloven og straffeloven. Åsheimfamilien med advokat Tor Erling Staff mener kvinnen må tiltales for forsettlig eller i det minste uaktsomt drap.

I fjor sommer bestemte kvinnen seg for å kreve erstatning av staten for hundene som ble avlivet. Hennes forsvarer John M. Hammervoll sa den gang at staten ikke hadde noen hjemmel for å avlive hundene.

<B>23 HUNDER AVLIVET:</B> Hundene som angrep og drepte syvåringen, samt alle de andre hundene i flokken, tilsammen 23 hunder, ble avlivet.