Krever 500 000 av hundeeieren

Foreldrene til Johannes Åsheim (7) som ble angrepet og drept av hunder krever erstatning fra kvinnen påtalemyndigheten mener er hundeeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Åsheim ble bitt til døde av fire hunder i Vest-Torpa den 31. januar i fjor da han var på vei hjem fra skolen. Hundene var en del av en hundeflokk på 26 hunder eid av en 47 år gammel kvinne.

- Året som har gått har vært helt forferdelig. Sorgen og savnet har vært der hele tiden, sier Johannes far, Roger Åsheim til TV 2.

Han sier at familen nå vi kreve erstatning:

- Det er blitt skrevet i avisene at hundeeieren ville kreve 400 000 i erstatning for hundene som ble avlivet. Man kan jo se vårt krav i forhold til det, sier Åsheim.

Kvinnen som myndighetene mener eide hudene er for tiden sykmeldt. Etter dødsfallet fikk kvinnen en kraftig psykisk reaksjon. I forbindelse med rettssaken har minnene nok en gang strømmet på. Kvinnen er inntil videre sykmeldt ut mandag.

Etter den tragiske hendelsen har kvinnen flyttet fra huset på Vest-Torpa. Hundene hennes ble avlivet.

Rettsaken skulle ha startet mandag, men ifølge TV2 tror advokaten hennes at kvinnen vil være sykmeldt lenger enn det. Advokat John Hammervoll håper på en utsettelse til etter påske. Rettsaken er så langt bare utsatt til tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer