Krever 500 000 etter bombetabbe

TRONDHEIM (Dagbladet): Talat M. Saddon krever 500000 kroner i erstatning for uberettiget straffeforfølging, etter at han ble mistenkt for å true kong Harald med ei bilbombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser hans advokat Leif Strøm til Dagbladet. I går var han i møte med lensmann Ove Sem ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

- Det finnes ikke noen saker som er helt sammenliknbare, men vi mener erstatningen bør ligge på et såpass høyt nivå, sier Strøm, som vil reise kravet overfor politimesteren i Sør-Trøndelag.

Full alarm

Det var for fjorten dager siden det ble slått full alarm, da en bombehund markerte på Saddons bil utenfor Bårdshaug herregård i Orkdal. Kong Harald, som var i området i forbindelse med NATO-øvelsen Strong Resolve, ble i all hast evakuert.

Seinere viste det seg at den svarte ranselen politiet trodde skjulte ei bombe, bare inneholdt Saddons norskbøker.

- Måten politiet har opptrådt på har skremt min klient veldig alvorlig. En psykiater har fastslått at han er påført psykiske skader som følge av hendelsen, sier Strøm.

Advokaten mener det er all grunn til å stille spørsmål ved politiets handlemåte, men fikk i så måte ingen innrømmelser i møtet med Orkdal-lensmannen.

Traumatisk

- Vi oppnådde likevel noe viktig da lensmannen bekreftet Saddons uskyld. Han vil bidra til å reinvaske min klient ved å skrive et brev, som slår fast at det ikke foreligger noen mistanke mot ham, og at han heller ikke er å kritisere for det som skjedde, sier advokaten.

Lensmannskontoret vil i tillegg bistå med å få solgt bilen, som Saddon har fått et traumatisk forhold til etter bombeaksjonen. De vil også dekke hans transportutgifter i tida uten bil.

FØLER SEG KRENKET: Talat M. Saddon føler seg stemplet som kriminell etter bombeaksjonen.