Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 5,6 milliarder fra Kværner

Danmarks næringsminister Pia Gjellerup krevde i dag at Kværner må betale tilbake rundt 5,6 milliarder kroner i statsstøtte konsernet urettmessig har fått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjellerup framførte Danmarks syn på EU-landenes industriministermøte i Luxembourg i dag. Danmark hevder at danske verft kan ha blitt skadelidende på grunn av at Kværner ifølge EU-kommisjonen har misbrukt statsstøtte på 5 milliarder kroner. Men EU-ministrene fattet ingen avgjørelse. En avgjørelse fra EUs side er først ventet i juni.

EUs konkurransekommissær Karel van Miert gikk onsdag kraftig ut mot Kværner og hevdet at det Kværner-eide Warnow-verftet i Rostock har brutt vilkårene for å motta statsstøtte. Statsstøtten ble gitt under forutsetning av at nybyggerkapasiteten ved verftet ble holdt innenfor 85.000 tonn pr. år. Dette mener EU at selskapet har overskredet i flere år.

Kværner har vært klar over at det kunne komme et krav fra EU, men er ikke forberedt på krav på over 5 milliarder kroner.

(NTB)