Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 7 milliarder av «SS Norway»-rederi

Et filippinsk besetningsmedlem på «SS Norway» som ble skadd i brannen etter en eksplosjon om bord, saksøker rederiet for ikke mindre enn vel 6,7 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det uttalte hans advokat onsdag etter at en sjette person døde som følge av eksplosjonen i maskinrommet på cruiseskipet.

Filippineren Abdi Comedia krever at Norwegian Cruise-Lines og dets malaysiske morselskap Star Cruises skal betale ham 1 milliard dollar for skadene han er påført, samt 1 million dollar i kompensasjon.

Fikk brannskader

Comedia fikk brannskader over store deler av kroppen da «en gigantisk eksplosjon fra skipets kjeler» sprutet ut overopphetet damp og blåste hull i skipets skrog. Flere av mannskapet ble blåst på sjøen, ifølge kravet som er innlevert til en domstol i Miami.

Norwegian Cruise Lines opplyste onsdag at Winston Lewis, en stuert fra Jamaica som hadde arbeidet for selskapet i 31 år, døde på Miami hospital av skadene han var påført.

Ytterligere fem medlemmer av mannskapet, alle filippinere, ble drept i ulykken. 19 andre ble skadd i eksplosjonen, som skjedde søndag i havnen i Miami.

2.315 passasjerer og 911 besetningsmedlemmer var om bord på skipet da ulykken skjedde.

Verdens lengste

Med sine 314 meter er det 41 år gamle skipet «SS Norway» verdens lengste cruiseskip, og det eies av selskapet Norwegian Cruise Line. Under navnet «SS France» hadde skipet sin jomfrutur i 1962.

I 2000 ble Norwegian Cruise Line (NCL) kjøpt opp av det malaysiske Star Cruises, men rederiet drives fortsatt som eget varemerke og har 450 norske kapteiner og offiserer om bord på sine skip. NCL har i dag sju mellomstore skip i flåten, og flere under bygging.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media