REKORDKRAV: Advokat Olav Sylte krever rekordmye i oppreisning for en av de tidligere siktede i drapet på Tina Jørgen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REKORDKRAV: Advokat Olav Sylte krever rekordmye i oppreisning for en av de tidligere siktede i drapet på Tina Jørgen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Drapet på Tina Jørgensen:

Krever 750 000 kr i oppresining til hver til to av de tidligere Tina-siktede

Tidenes høyeste oppreisningskrav etter urettmessig straffeforfølging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokatene Olav Sylte og Trond Wåland har levert inn krav om oppreisningserstatning på 750 000 kroner hver til to av de fire mennene som var siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Hvis de får gjennomslag for kravet vil det være tidenes høyeste oppreisning til noen som er utsatt for urettmessig straffeforfølging i Norge.

- Den høyeste utbetalingen vi kjenner til fra tidligere var i Bjugn-saken, hvor det ble gitt 200 000 kroner i oppreisning. Bare prisstigningen siden den gang tilsier et krav på omtrent 500 000 kroner. Samtidig var de siktede i denne saken siktet i lengre tid. Dette er en unik sak, sier Sylte til Dagbladet.

Herdis Traa, politiadvokat i Rogaland-politiet, sier hun ikke er kjent med kravet ennå, men at de forventer at det vil komme.

- De som har sittet i varektet har krav på erstatning etter loven når saken blir henlagt. Vi vil få kravene inn, behandle dem og sende saken videre, sier Traa til Dagbladet.

Siktelsene mot mennene ble henlagt som intet straffbart forhold, altså at politiet til slutt konkluderte med at det ikke var noen grunn til mistanke mot dem, i september i år. Da hadde de vært siktet i nesten et år.

De fire ble løslatt etter tre uker i varetekt, fordi det var tvil om bevisene mot dem. Siktelsene ble opprettholdt, men altså henlagt i september.

- Saken er fortsatt belastende for min klient, og den vil nok være det for resten av livet hans, selv om det ble konkludert klart at det ikke var noen grunn til mistanke mot ham, sier Sylte.

Også advokat Thomas Randby i advokatfirmaet Elden varslet et oppreisningskrav da saken ble henlagt i september.

- Det handler om tiden de satt i varetekt, men ikke minst en oppreisning for den totale belastningen, ikke minst gjennom en rekke medieoppslag der min klient er blitt hengt ut som gjerningsmann, sa Randby.