Krever 9138 år for bøddelen

Kaptein Adolfo Scilingo er tiltalt for å ha dopet ned, kledd av og kastet 30 argentinere ut fra fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Adolfo Scilingo (58) var marinekaptein under militærdiktaturet i Argentina fra 1976 til 1983. Juntaen styrte landet med jernhånd, og opptil 30 000 mennesker ble drept.

Spanske myndigheter har tiltalt Scilingo for 30 tilfeller av folkemord, 30 drap og 255 tilfeller av terrorisme, i tillegg til at han skal ha påført 93 mennesker fysisk skade under diktaturet. Flere av ofrene var spanske statsborgere.

I går la aktoratet ned påstand om at han må dømmes til 9 138 år i fengsel, melder BBC.

- Påtalemyndigheten mener han må finnes skyldig, da anklagene mot ham er blitt underbygget i retten, sa aktor Dolores Delgado i sin sluttprosedyre.

I henhold til spansk lov kan retten dømme en person til tusener av år i fengsel. Maksimal soningstid er imidlertid 40 år, men maksimumsstraffen gjelder kun for terrorisme.

Kastet ut fra fly

Alle menneskene Scilingo skal ha drept, ble dopet ned, kledd nakne og kastet ut i Atlanterhavet fra fly.

Under rettssaken har et tjuetalls overlevende fanger vitnet mot Scilingo, som på slutten av 1970-tallet hadde ansvaret for regimets mest beryktede tortursenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer