Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever å bli løslatt

- Han har samarbeidet, vært tålmodig og strukket seg langt, sier forsvarer om siktet (64) i Sigrid-saken. Politiet bestemmer seg i dag.

 - HAR SAMARBEIDET:  Det var bak dette verkstedet på Kolbotn, som den siktede og fengslede 64-åringen driver, at Sigrid Giskegjerde Schjetne bkle funnet død. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET.
- HAR SAMARBEIDET: Det var bak dette verkstedet på Kolbotn, som den siktede og fengslede 64-åringen driver, at Sigrid Giskegjerde Schjetne bkle funnet død. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag går varetektsperioden til de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ut.

I dag skal politiet ta stilling til om de fremdeles ønsker å holde mennene i varetekt.

Politiet mener en 37 år gammel mann og hans mekkekompis (64) drepte 16-åringen og dumpet henne rett utenfor 64-åringens verksted på Kolbotn i Akershus.

Begge nekter straffskyld.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til søndag 5. august fra området rundt Østensjø, og ble funnet drept 3. september.

Krever løslatelse 64-åringen har sittet i flere maratonavhør i til sammen rundt 60 timer, etter at han ble pågrepet 3. september.

— Nå har han nådd et metningspunkt. Han har samarbeidet, vært tålmodig og strukket seg langt. Han er opptatt av å bli løslatt og sjekket ut av saken, sier 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond.

Hun besøkte sin klient på Ila fengsel i går. Hun mener politiet må legge fram noe nytt mot 64-åringen for at de skal klare å få ham varetektsfengslet videre torsdag.

— Politiet må komme med spor som ikke er lagt fram i retten tidligere. Nå må de ha noe nytt, mener Sigmond.

— Ikke noe nytt Oslo tingrett har i begge fengslingsmøtene mot mennene understreket at de mener mistanken mot 37-åringen er sterkere enn mot 64-åringen.

Politiet mener det samlede bevisbildet mot de to er styrket. Oslo politidistrikt skrev i en pressemelding i går at de ikke hadde noe
nytt å fortelle i etterforskningen.