Krever å få politinotater

Forsvarerne i Munch-saken vil se notatene til politimannen Johnny Brenna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brenna måtte torsdag avsløre at en av de tiltalte i Munch-saken, en 38 år gammel mann fra Østfold, har vært hans informant siden 1998.

Brenna har skrevet en rapport basert på sin kontakt med 38-åringen fra ransdagen og fram til 24. januar, da kontakten ble avsluttet. Denne er utlevert til partene i rettssaken.

Men forsvarer Morten Furuholmen ba i dag retten om også å få utlevert notatene til Brenna, som rapporten er basert på. Advokaten mener det er flere uklare punkter i rapporten, og han etterlyser flere detaljer fra samtalene mellom politimannen og informanten.

Aktor Terje Nybøe motsetter seg dette fordi han mener det vil få vidtgående konsekvenser for politiets arbeid.

- Det er uholdbart om politimenn skal måtte notere hvert eneste ord i samtaler de har. I tillegg kan det være vurderinger, slutninger og annet i disse notaten som ikke er rent referat.

Dommer Arne Lyng besluttet at aktor skal lese gjennom Brennas notater før de i retten tar en ny runde på om utlevering er aktuelt.

- Mye av aktoratets bevisførsel er bygd på opplysinger fra informanten. Da ser jeg poenget i at denne informasjonen blir best mulig dokumentert, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer