REAGERER: Kunnskapsminister skal nå granske heftene fra Kvitsun gymnas. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REAGERER: Kunnskapsminister skal nå granske heftene fra Kvitsun gymnas. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Krever å se skolehefte hvor abort betegnes som mord

Homofili beskrives som en skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil se på det omstridte heftet fra Kvitsund gymnas der abort betegnes som mord og homofili som en skade.

- Vi har bedt om å få tilsendt dette heftet som er omtalt, og vi har bedt skolen om å uttale seg om hvordan de følger opp den lærerplanen som de har fått godkjent. Hvis ikke vi får godt nok svar, kommer Utdanningsdirektoratet til å følge opp skolen ytterligere, sier hun til NRK.

Direktoratet har sendt et brev til skolen, der undervisningen, ifølge en elev, betegner abort som mord, og homofili som en skade i barnets tidlige utvikling.

Eleven har klaget inn den private videregående skolen til Fylkesmannen i Telemark.

- Det skolen risikerer i siste omgang, hvis de ikke retter seg etter den læreplanen som er godkjent, er at man trekker tilbake tillatelsen til å drive privatskole. Det er den sterkeste reaksjonen vi kan komme med, sier hun.

Halvorsen varsler at Utdanningsdirektoratet vil trappe opp tilsynet med privatskolene i 2013, for å kontrollere om skolene følger læreplanene de har fått godkjent.

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold fra Kristelig Folkeparti vil ikke ta statsstøtten fra gymnaset.

- Det å frata en kristen friskole som har et annet syn på homofili og på abort enn det som er det politisk korrekte tillatelsen, er å vise intoleranse for denne skolen, sier Bekkevold.

Rektor ved skolen, Torleif Belck-Olsen, sier at de kommer til å svare på brevet fra Utdanningsdirektoratet, og at de arbeider videre med saken internt.

(NTB)