Krever å snakke med «hele verdens barnedoktor»

Gisseltakere vil forhandle med Leonid Roshal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leonid Roshal har de siste årene ledet barneakutten ved det russiske akademiet for medisinsk forskning.

Den 70 år gamle legen blir kjærlig kalt

«hele verdens barnedoktor»

og nyter enorm respekt blant Russlands befolkning.

Han ble for alvor kjent da hele verden kunne følge hans innsats på tv-skjermen under gisseldramaet i Dubrovska-teatret i Moskva. Roshal var en av de første som kom seg inn i den okkuperte bygningen med vann og medisiner til gislene.

Han fikk også overtalt gisseltakerne til å slippe fri flere av barna, som han ledet ut. Samtidig fungerte han som en livsviktig budbringer mellom gislene inne i teaterbygningen og pårørende som ventet utenfor.

For sin innsats fikk Roshal overrakt en tapperhetsmedalje av Russlands president under en høytidelig seremoni i hovedstaden.

Men ifølge Moscow News skjemmes han over sin heltestatus. Roshal mener at han under gisselaksjonen var akkurat det samme som han har vært de siste 45 årene: En lege som prøvde å redde menneskeliv, slik han har gjort så mange ganger før.

Roshal var blant annet med på redningsaksjonen etter jordskjelvet i Spitak, Armenia. Etter denne tragedien opprettet han «First Aid International Brigade», som nå er verdenskjent for å hjelpe barn i kritiske situasjoner verden over.

Leonid Roshal var også en av pådriverne i fjorårets forhandlinger om opprettelse av en «grønn korridor», for å evakuere barn fra de krigsrammede irakiske byene Bagdad og Basra.

<B>ØNSKET I FORHANDLINGENE: Gisseltakere har fått overbragt en videokassett til Odessias myndigheter der de krever å få snakke med Leonid Roshal.