Krever åpnhet om bonusordningene

Finansministeren vil ha større styring med Oljefondet.

VIL HA STERKERE STYRING OVER OLJEFONDET: Finansminister Kristin Halvorsen presenterte i dag en ny stortingsmelding om forvaltningen av Statens pensjonsfond.
VIL HA STERKERE STYRING OVER OLJEFONDET: Finansminister Kristin Halvorsen presenterte i dag en ny stortingsmelding om forvaltningen av Statens pensjonsfond. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag la finansminister Kristin Halvorsen fram en stortingsmelding om forvaltningen av Statens pensjonsfond - bedre kjent som Oljefondet.Ledelsen i Oljefondet har måttet tåle sterk kritikk for sine voldsomme lederlønninger og bonusordninger. Bonusene til de ansatte meglerne er hemmelige.

Krever åpenhet- Vi har sagt til Norges bank at vi ønsker større åpenhet rundt disse bonusordningene. Jeg er glad for at direktør Slyngstad har redusert lønna si, og med det signaliserer at lønnsnivået har vært oppblåst, sier finansministeren til Dagbladet.

Hun påpeker at flere lederlønninger nå fryses.

- Vil du kreve at bonusrordningene offentliggjøres?

- Vi vil ha større åpenhet. Men samtidig må det tas hensyn til konkurransen, og også hensyn til personvernet. Men vi ønsker å gå lenger i å vise hvordan bonusene slår ut, sier Halvorsen.

- Men hvilke krav vil dere konkret stille til Norges Bank?

- Vi har tatt opp at vi ønsker mer åpenhet rundt bonusene. Men vi har ikke spesifisert hvordan det skal gjøres, sier Kristin Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer