Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever at britiske soldater trekkes ut av Afghanistan

Rundt 5 000 mennesker demonstrerte i London.

DEMONSTRERER: Rundt 5 000 mennesker demonstrerte mot at britiske soldater kjemper en krig i Afghanistan. Foto:  EPA/ANDY RAIN/Scanpix
DEMONSTRERER: Rundt 5 000 mennesker demonstrerte mot at britiske soldater kjemper en krig i Afghanistan. Foto: EPA/ANDY RAIN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rundt 5 000 mennesker samlet seg lørdag i sentrum av London for å kreve at britiske soldater trekkes ut av Afghanistan.

En soldat som har nektet å reise tilbake til Afghanistan og derfor risikerer å bli stilt for krigsrett, deltok i marsjen og holdt en appell.

Soldaten, korporal Joe Glenton, sa at han som soldat venter å bli sendt ut i krig, men han venter også at krigen kan rettferdiggjøres. Og det kan ikke krigen i Afghanistan.

Samtidig viser en ny meningsmåling at 62 prosent av britene ønsker at soldatene trekkes ut med en gang eller innen ett år.

Men dette er en liten nedgang i forhold til forrige måling, da 65 prosent ville ha soldatene hjem.

TUSENVIS: Rundt 5 000 mennesker samlet seg i en demonstrasjon mot krigen. Foto:  EPA/ANDY RAIN/Scanpix
TUSENVIS: Rundt 5 000 mennesker samlet seg i en demonstrasjon mot krigen. Foto: EPA/ANDY RAIN/Scanpix Vis mer

Nedgangen er uventet tatt i betraktning at det har vært et økende antall britiske falne i Afghanistan de siste månedene. Hittil har 222 britiske soldater mistet livet i krigen.

Det store flertall tror imidlertid at krigen er tapt. 84 prosent tror det går mot nederlag, mens 48 prosent sier krigen er umulig å vinne.

(NTB)


HOLDT APPELL: Korporal Joe Glenton nektet å reise tilbake til Afghanistan: Nå risikerer han å bli stilt for krigsrett. Foto:  EPA/ANDY RAIN/Scanpix
HOLDT APPELL: Korporal Joe Glenton nektet å reise tilbake til Afghanistan: Nå risikerer han å bli stilt for krigsrett. Foto: EPA/ANDY RAIN/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media