Krever at Cato-forsvinningen etterforskes som drap

Familien, politiet og Dagbladet har fått nye tips om savnede Cato Solberg. Politiet vurderer å søke med dykkere ved Oslo-kai.

SAVNET: Cato Solberg. Foto: Privat
SAVNET: Cato Solberg. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Cato Solberg forsvant i februar 2010. Etter at Dagbladet omtalte etterforskningen i forrige uke, har det kommet inn nye nye tips om hva som kan ha skjedd og et miljø som kan stå bak. Familiens bistandsadvokat Tord Jordet ber nå om at saken etterforskes som et drap.

- Vi forventer at politiet undersøker grundig de tipsene som kommer inn og at de gjennomfører leting hvis det er nødvendig, sier Jordet til Dagbladet.
  Romerike-miljø Et av tipsene handler om et miljø på Romerike, som Cato Solberg kan hatt trøbbel med. Solberg er fra Lørenskog, men bodde i Oslo før han forsvant og saken er blitt etterforsket av savnetgruppa i Oslo-politidistrikt.

- Vi vet at politiet i innledningen av etterforskningen forsøkte å kartlegge hvilke miljø han hadde hatt kontakt med, men vi håper og forventer at de tar nye tips på alvor og kontakter politiet på Romerike, sier Jordet.  

Han har sendt en begjæring til Oslo-politiet, hvor han ber om at saken etterforskes som et drap.

- Vi mener saken bør flyttes over til voldsavsnittet og jeg har sendt en begjæring om at saken må etterforskes som et mulig drap, sier Jordet.

Ormsundkaia I tillegg til tipsene til politiet, har Dagbladet fått et helt konkret tips fra en person som hevder han vet hvor det bør letes etter Solberg. Personen, som ringte fra skjult nummer og ikke ønsket å si hva han het eller hva som var bakgrunnen for tipset, sa:

- Let på Ormsundkaia.

Tipseren henviste videre til et nøyaktig avgrenset område av kaia.

Ormsundkaia er den sydligste del av Sydhavna i Oslo, og strekker seg fra Bekkelagskaia langs Nedre Bekkelaget til Ormsundet i sydvest. Kaia brukes som containerterminal, og drives av Oslo Container Terminal.

Anders Oksvold, leter av savnetgruppa i Oslo-politiet, sier bryggetipset kan være interessant. De har også fått andre bryggetips tidligere i saken.

- Det har vært flere tips i saken hvor det har kommet fram at sjøen kan være et aktuelt sted å lete, sier Oksvold.

Budsjett Familien har også fått tips fra en såkalt klarsynt om at det bør søkes i dette området. De har vært i kontakt med brannvesenet om å få gjennomført et søk med dykkere, men trenger at politiet gir klarsignal.

- Vi har et budsjett for slike søk og de må være faglig begrunnet. Tips fra personer som kaller seg klarsynte er i seg selv ikke nok til å sette i gang søk, sier Oksvold.

Etter at politiet i går også fikk informasjon om tipset som kom til Dagbladet, besluttet de å ha en befaring på Ormsundkaia onsdag, for å vurdere om de skal søke med dykkere.

Solberg-familien håper det kan søkes så raskt som mulig.

- Brannvesenet er klare, de trenger bare et oppdrag fra politiet. Vi ønsker veldig sterkt at det gjennomføres et søk der. Det er ikke snakk om store ressurser, sier Rakel Solberg, Cato Solbergs mor, til Dagbladet.