Krever at elskerinne skal vitne

Trond G. Kristoffersen har selv bedt om at hans eks-elskerinne fra London, Ruth Elliott, møter som vitne i hans rettssak. I går kollapset Kristoffersen i Oslo tinghus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går presenterte forsvarerne en ny vitneliste på 62 navn. Her står Ruth Elliott oppført. Trond G. Kristoffersen skal ha hatt et forhold til kvinnen i et par år. De skal også ha bodd sammen i luksusleiligheten Chaval Place til 30 millioner kroner. Det var også hun som forårsaket at den tidligere finansdirektøren ble varetektsfengslet på nytt i slutten av juni i fjor sommer. Da kontaktet hun politi og bobestyrer og sa at hun hadde viktige opplysninger. Flere av hennes samtaler med Kristoffersen ble blant annet spilt inn på bånd.

Dagbladet har tidligere skrevet at ekselskerinnen har forsøkt å presse kona til Kristoffersen, Yaa Kristoffersen, for penger.

- Jeg er glad for at sannheten nå kommer på bordet. Det skal bli interessant å høre hva hun har å si til retten, sier Yaa Kristoffersen.

Fru Kristoffersen skal seinest i vinter ha fortalt Økokrim at hun var forsøkt presset av henne. Etter det Dagbladet erfarer, skal Elliott også ha spilt inn svært private scener på film, og dette materiellet skal hun ha forsøkt å presse ekteparet med. Ruth Elliott fikk også en svart kabriolet Mercedes 450 av Kristoffersen. Hun skal ha solgt bilen og stukket av med pengene. Nå er Kristoffersen tiltalt for å ha unndratt bilen fra sitt personlige konkursbo.

Farse

Saken mot den tidligere toppsjefen i Finance Credit er allerede i ferd med å utvikle seg til en farse. Etter at Kristoffersen før helga til Økokrims overraskelse ble ført tilbake til fengselet fra psykiatrisk behandling på Blakstad sykehus, forlangte førstestatsadvokat Morten Eriksen en begrunnelse for flyttingen. Kristoffersens forsvarere mener at han er i enda dårligere form nå.

- Min klient er i så dårlig form at han ikke klarer å følge med, sa Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, da retten skulle ta lunsjpause.

Da retten ble satt igjen etter tre kvarters pause, sto Kristoffersens plass tom. Ifølge Blehr, hadde Kristoffersen bare lagt seg rett ned på golvet i tinghusets ventecelle. 47-åringen ble så ført tilbake til fengslet hvor han fikk legebehandling.Forsvarer Blehr ba også retten om en ny psykiatrisk utredning av Kristoffersens psykiske helsetilstand før rettssaken fortsetter. Han vil også ha utredet om behandlingen av hans psykiske problemer kan bli skadelidende av at han stiller i retten.

- Frisk nok

- Hvilket menneske kan svare på dette? repliserte aktor Morten Eriksen oppgitt. Forsvareren til Kristoffersen opplyste til Dagbladet i går ettermiddag at fengselslegen mener at han er frisk nok til å møte i retten i dag.

- Det skal meget sterke grunner til at saken blir utsatt, sa dommer Torstein Hellesnes til Dagbladet.

SLITEN: Med en pose fra Smart Club kom Trond G. Kristoffersen til rettssalen. Etter to og en halv time orket han ikke mer.