- DU MÅ SNU, ERNA: - Vi forventer at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i et brev til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- DU MÅ SNU, ERNA: - Vi forventer at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i et brev til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Krever at Erna dropper kutt i sykelønna

LO, Unio og YS mener regjeringen bryter avtalen om inkluderende arbeidsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstakerorganisasjonene LO, Unio og YS mener regjeringens forslag om kutt i sykelønnen bryter med IA-avtalen, og ber statsminister Erna Solberg (H) om å rydde opp.

Organisasjonene sendte mandag et brev til Statsministerens kontor der de skriver at forslaget er et brudd på avtalen om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, skriver Klassekampen.

- Vi forventer derfor at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i brevet.

- Når man går inn og tukler med IA-avtalen, da er det noe man ikke forstår med trepartssamarbeidet, eller så tar man det ikke på alvor, sier Anders Folkestad til avisen.

Han sier en gjennomføring av forslaget om å heve terskelen for å få sykepenger kommer til å gå ut over samarbeidet mellom myndighetene og partene i arbeidslivet.

- Jeg kan ikke tenke meg at statsministeren ikke holder avtaler. Hvis de likevel står fast på sitt, må vi drøfte situasjonen. IA-avtalen er viktig for både arbeidstakerne og bedriftene, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Statsminister Erna Solberg sa til NTB før helgen at «det må være mulig for en regjering å si at terskelen for hvor mye du må tjene for å ta del i et gode, må heves noe». Hun mente dermed at endringen ikke innebærer et brudd på IA-avtalen.

(NTB)