Krever at Erna dropper kutt i sykelønna

LO, Unio og YS mener regjeringen bryter avtalen om inkluderende arbeidsliv.

- DU MÅ SNU, ERNA: - Vi forventer at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i et brev til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- DU MÅ SNU, ERNA: - Vi forventer at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i et brev til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstakerorganisasjonene LO, Unio og YS mener regjeringens forslag om kutt i sykelønnen bryter med IA-avtalen, og ber statsminister Erna Solberg (H) om å rydde opp.

Organisasjonene sendte mandag et brev til Statsministerens kontor der de skriver at forslaget er et brudd på avtalen om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, skriver Klassekampen.

- Vi forventer derfor at statsministeren bidrar til at myndighetenes forpliktelse i IA-avtalen overholdes, skriver LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i brevet.

- Når man går inn og tukler med IA-avtalen, da er det noe man ikke forstår med trepartssamarbeidet, eller så tar man det ikke på alvor, sier Anders Folkestad til avisen.

Han sier en gjennomføring av forslaget om å heve terskelen for å få sykepenger kommer til å gå ut over samarbeidet mellom myndighetene og partene i arbeidslivet.

- Jeg kan ikke tenke meg at statsministeren ikke holder avtaler. Hvis de likevel står fast på sitt, må vi drøfte situasjonen. IA-avtalen er viktig for både arbeidstakerne og bedriftene, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Statsminister Erna Solberg sa til NTB før helgen at «det må være mulig for en regjering å si at terskelen for hvor mye du må tjene for å ta del i et gode, må heves noe». Hun mente dermed at endringen ikke innebærer et brudd på IA-avtalen.

(NTB)