KRAV: Ap mener Widerøe og Norwegian bør fjerne prisjusteringen selskapene innførte tidligere i år. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KRAV: Ap mener Widerøe og Norwegian bør fjerne prisjusteringen selskapene innførte tidligere i år. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Krever at flyselskapene dropper prisøkning til flyseteavgiften er innført

Har lagt på 90 og 88 kroner på billettprisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet krever at flyselskapene Norwegian og Widerøe kutter det nylige påslaget i billettprisene til flyseteavgiften er innført. Men Norwegian avviser at prisstigningen skyldes den varslede avgiften.

- Widerøe og Norwegian må rydde opp i prisøkningen omgående. Det er uhørt og uakseptabelt at selskapene tar betalt for en avgift før det i det hele tatt er sikkert om den blir innført, heter det i en uttalelse fra Ap.

Norwegian bekreftet tidligere i år at de har økt prisene med rundt 90 kroner for billettene, ifølge NRK. Også Widerøe innførte i vinter et påslag i grunnprisen på sine kommersielle flyginger på 88 kroner per reise.

- Flyprisene styres av tilbud og etterspørsel og sommeren er høysesong for flyreiser med stor etterspørsel og fulle fly. Derfor går prisene opp, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

- Hvis en kunde kjøper en reise som skal være etter 1. juni, så kan ikke vi i etterkant sende regning til dem. Vi må ta høyde for at den avgiften kommer og at det må være inkludert i prisen, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll til NRK.

Avgiften er satt på vent for avklaring i ESA, opplyser Ap.

- Derfor forventer vi at Widerøe og Norwegian tar affære, endrer sine priser og fjerner passasjeravgiftsøkningen, mener Ap.

- Jeg lurer på hva vi blir bedt om å rydde opp i her. Vi har ikke lagt på passasjeravgift. Det er bare å gjøre en prissjekk på nettsidene våre, så ser du at vi ikke har lagt på noen avgift, påpeker Sandaker-Nielsen.

Innføringen av flypassasjeravgiften er utsatt til 1. juni i år.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram