Krever at Gangås går

- Hun diskriminerer selv, mener Oslo Høyre. Demokratene har anmeldt likestillings- og diskrimineringsombudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Michael Tetzschner, leder av Oslo Høyre, krever at likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås går. Hun kommer selv med diskriminerende uttalelser, mener Tetzshner.  

I gårsdagens Aftenposten oppfordret Gangås velgerne til å stemme på kvinner, homofile, funksjonshemmede og politikere med innvanderbakgrunn ved lokalvalget. Bakgrunnen for dette var blant annet at det i kommunestyrene er en langt høyere andel av menn enn kvinner, og Gangås etterlyste et større mangfold. 

- Diskriminerende

Denne oppfordringen om å stemme ut hvite, heteroseksuelle menn mellom 40 og 50 år uten nedsatt funksjonsevne er diskriminer-ende, mener Tetzschner.

- Gangås viser at hun er uegnet som ombud og bør trekke seg. Hun diskriminerer, begår urett mot enkeltmennesker, skaper nye konflikter mellom grupper i samfunnet og driver generalisering av en stor gruppe mennesker, sier Tetzschner til Aftenposten.

Gangås tilbakeviser kritikken og sier at Tetzschner heller burde være fornøyd med at hun forteller hvordan folk kan bruke sin demokratiske rett til å påvirke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer