Frp om grensene under corona

Krever at grensene sperres

Frp-politikerne Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug mener det er «en grov forsømmelse» og «helt vilt» at en ikke har bedre kontroll på grensene når justisminister Monica Mæland samtidig lufter muligheten for portforbud.

VIL HA FYSISKE SPERRER: Grensene er stengt, men ikke fysisk. Det får Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen til å reagere. Foto: Berit Roald / NTB
VIL HA FYSISKE SPERRER: Grensene er stengt, men ikke fysisk. Det får Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen til å reagere. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For å bidra til å begrense importsmitten, har regjeringen fra 2. januar i år stengt et flertall av grenseovergangene inn til Norge.

Samtidig er det innført plikt for reisende fra røde land om å teste seg for covid-19.

«Reisende må reise inn i Norge via grensestasjoner med testing, eventuelt til grensestasjoner med politikontroll», opplyser regjeringen,

Men de fleste grensestasjonene er ikke sperret fysisk, bare med et skilt om at de må kjøre til en annen grensestasjon. Flere grenseposter er bemannet bare på dagtid, dokumenterte VG i går.

Det har fått to tidligere justisministere for Frp til å reagere.

- Det er oppsiktsvekkende at regjeringen ikke gjør mer. Det er for svakt å stenge noen av grenseovergangene juridisk og bemanne andre på dagtid. Da har vi ikke kontroll. I den situasjonen vi er i nå må vi han kontroll på grensa, sier justispolitisk talsperson for Frp, og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen til Dagbladet.

Krever fysiske sperrer

Per-Willy Amundsen kobler det opp mot lovforslag som åpner for portforbud i Norge, som justisminister Monica Mæland sendte på høring fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.