Krever at Høie legger flytting av klage- nemnd på is: - Hensynet til egen politikk viktigere enn skadde pasienter

Pasientorganisasjoner kritiserer regjeringen for å la politiske hensyn veie tyngre enn menneskelige hensyn.

ØNSKET POLITIKK: Helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H) legger ikke skjul på at flytting av Pasientskadenemnda til Bergen bunner i regjeringens regionpolitiske mål. Foto: Øistein Norum Monsen
ØNSKET POLITIKK: Helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H) legger ikke skjul på at flytting av Pasientskadenemnda til Bergen bunner i regjeringens regionpolitiske mål. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Personskadeforbundet LTN og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), som til sammen representerer rundt 300.000 medlemmer, er sterkt kritiske til følgene av å flytte Pasientskadenemnda (PSN) til Bergen, slik Helse- og omsorgsdepartementet går inn for.

Regjeringen vil etablere et nasjonalt klageorgan som samler klagebehandlingen i helsetjenesten i et større fagmiljø for å «gi mer effektiv behandling og økt brukerorientering».

Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten etableres som en ny etat bestående av sekretariatene for Pasientskadenemnda, Klagenemnda for behandling i utlandet, Preimplantasjonsdiagnostikknemnda og Statens helsepersonellnemnd.

Skarp kritikk I ferske høringsuttalelser angriper organisasjonene manglende konsekvensutredning, de synes det er kritikkverdig at berørte parter ikke har fått ta del i forarbeidet og peker på sterkt negative konsekvenser for pasientene.

De ber nå helse- og omsorgsminister Bent høie (H) om at flytteplanene blir lagt på is:

«Personskadeforbundet LTN har ikke noen prinsipielle innsigelser mot å flytte Pasientskadenemda ut av Oslo, men mener det er uforsvarlig at dette skjer uten en omfattende evaluering og konsekvensvurdering. Etter vår oppfatning foreligger det ikke noen faglige hensyn bak en relokalisering av PSN og vi er meget bekymret for hvilke konsekvenser dette vil ha for kvaliteten i saksbehandlingsprosessen og ikke minst saksbehandlingstiden i perioden frem til relokalisering er gjennomført og full og adekvat bemanning er oppnådd», heter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer