Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever at hundeeier blir straffet fordi hunden brukte Kirgisistans nasjonalhatt

Hund med nasjonalhatt skaper oppstyr i Kirgisistan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikere i Kirgisistan krever at eieren av en hund blir straffet fordi hunden var iført landets nasjonalhatt på en hundeutstilling.

Folkevalgte omtaler det som en «fornærmelse» at hundeeieren plasserte den aktede høye filthatten som kalles «ak kalpak». Dette er ingen hvilken som helst hatt – den hedres nemlig med sin egen nasjonaldag i det sentralasiatiske landet.

– Myndighetene må stille hundeeieren ansvarlig for å ha fornærmet hatten, uttaler Tazabek Ikramov på vegne av opposisjonspartiet Onuguu-Progress.

En annen folkevalgt gjentok samme krav i en debatt i nasjonalforsamlingen torsdag.

– Vi plasserer vårt nasjonalsymbol på en hund. De gjorde hunden kirgisisk, og en kirgiser til hund, sa Ryskeldi Mombekov rasende, på vegne av det regjerende sosialdemokratiske partiet.

– I morgen kommer en gris til å bære kalpak og nasjonalflagget kommer til å bli brukt som kattesand, la han til.

En rekke personer med offentlige verv har sluttet seg til en underskriftskampanje med krav om at myndighetene må straffe hundeeieren, samt arrangørene av hundeutstillingen som ble holdt tidligere denne måneden.

Politiet opplyser at de har innledet etterforskning.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!