Krever at islamist-regjeringen går av

Flere tusen demonstrerte mot regjeringen i Tunisia i går kveld.

KREVER REGJERINGENS AVGANG: Tusenvis av demonstranter demonstrerte utenfor nasjonalforsamlingen i Tunis i går kveld. Foto: REUTERS/Anis Mili/NTB Scanpix
KREVER REGJERINGENS AVGANG: Tusenvis av demonstranter demonstrerte utenfor nasjonalforsamlingen i Tunis i går kveld. Foto: REUTERS/Anis Mili/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene samlet seg foran nasjonalforsamlingen i Tunis i går kveld med krav om at den islamistledede regjeringen går av.

Arrangørene sier at demonstrasjonen er starten på en ukelang kampanje mot regjeringen. De sier at 60.000 mennesker deltok, men politiet melder at det bare var 10.000.

Demonstrasjonen finner sted en måned etter at landet ble kastet ut i kaos da den sekulære opposisjonspolitikeren Mohamed Brahmi ble drept.

Den nasjonale redningsfronten, som sto bak lørdagens protest, har gjentatte ganger krevd at regjeringen år av og at det dannes en teknokratisk regjering.

I de siste ukene har landets mektige faglige landsorganisasjon UGTT meglet mellom regjeringen og opposisjonen for å finne en løsning på krisen. Men det har vært lite framgang, og Redningsfronten sa fredag at samtalene er bortkastet tid.

Det islamistiske partiet Ennahda antydet torsdag for første gang at de kan gå av, men de krever en «nasjonal dialog» først. (NTB)