Krever at justisminister Aure utviser 28-åringen

Allerede i september ble den politiske ledelsen i Justisdepartementet informert om at en kvinnelig rådgiver i departementet ble utsatt for telefonterror og trusler. Ingen ting har skjedd, ifølge Norsk Tjenestemannslag (NTL).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeasylant trakasserte saksbehandler

Tillitsmann Arild Endresplass har sendt brev til departementsråden i Justisdepartementet og forlangt at det blir ryddet opp etter at en av de ansatte i Utlendingsavdelingen de siste sju månedene har blitt sjikanert, telefonterrorisert og utsatt for trusler.

- Den politiske ledelsen ble i september orientert om forholdet, bekrefter Endresplass.

- Betyr det at statsråd Aud-Inger Aure bør gripe inn?

- Ja. Den politiske ledelsen er orientert, og de må aksjonere. Mannen som skal utvises må hentes ut fra kirkeasyl og utvises. Det er det eneste holdbare, sier Arild Endresplass.

Statssekretær Åshild Anmarkrud ble orientert av ekspedisjonssjef Terje Sjeggestad om truslene og sjikanen. Fungerende NTL-leder i Justisdepartementet, Arild Endresplass, tar det for gitt at den politiske ledelsen har vært klar over hva som har skjedd.

- Som fagorganisasjon tar vi ikke stilling til kirkeasyl. Men i denne saken krever vi at den tidligere straffdømte kriminelle, som også er vedtatt utvist ved dom, umiddelbart blir utvist, sier Endresplass.

NTL finner seg ikke i at et av deres medlemmer systematisk har blitt sjikanert, terrorisert og truet.

- Dette startet allerede i mars/april i fjor. Og har fortsatt etter at vedkommende søkte kirkeasyl, sier tillitsmann Arild Endresplass.

Politiet har ikke kunnet gjøre noe med terroren, siden Rashid Amjad har søkt kirkeasyl.

Departementsråd Sven Ole Fagernæs i Justisdepartementet er glad for at terroren mot den kvinnelige rådgiveren er oppklart.

Justisminister Aud Inger Aure var i går kveld ikke tilgjengelig for Dagbladet. Etter en middag ved Den ungarske Ambassaden i Oslo, var hun sliten og ønsket ikke å snakke med media.

Dagbladet er derfor avskåret fra å bringe Aud Inger Aures kommentar til kritikken fra NTL, som hevder at den politiske ledelsen var orientert om terroren mot den kvinnelige rådgiveren og at Aure, etter NTLs oppfatning, burde grepet inn.