Krever at kannibal blir veganer i fengselet

PETA med spesielt krav til drapsdømt fange.

FARSE: PETA forlanger at kannibalen Joseph ikke får servert kjøttfarse eller noen andre produkter fra dyr mens han er i fengsel. Foto: Clark County (Ind.) fengsel).
FARSE: PETA forlanger at kannibalen Joseph ikke får servert kjøttfarse eller noen andre produkter fra dyr mens han er i fengsel. Foto: Clark County (Ind.) fengsel).Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har skapt liv og røre i den amerikanske staten Indiana etter at de har skrevet brev til den lokale sheriffen hvor de forlanger at en mann som er anklaget for å ha drept og spist sin eks-kjæresten må få en vegan-diett i fengslet.

Redusere volden - Vi vil ta den svært tragiske situasjonen og snu den til noe positivt - for å redusere volde i verden, sier PETAs talsperson Kent Montville til avisa News & Tribune.

PETA forlanger at Joseph Oberhansley (33) må få en diett uten kjøtt eller noen andre produkter som kommer fra dyr. Oberhansley er anklaget for å ha brutt seg inn i leiligheten til sin eks-kjæreste Tammy Jo Blanton (46), drept henne og senere spist deler av kroppen hennes.

I brevet fra PETA skriver Lindsay Rajt at de har erfaring fra andre fengsler med at volden reduseres hvis man innfører vegetarmat.

Clark County Sheriffen Brian Meyer trodde at brevet var en ondskapsfull spøk.

Uforståelig - Da jeg forsto at det ikke var en spøk, tenkte jeg at brevet var latterlig og at jeg ville la det passere i stillhet. For meg er det uforståelig at noen kan være så ufølsomme i forhold til offeret og hennes familie, sier Brian Meyer.

- Det er ille nok når noen dør av naturlige årsaker, men når det er under tragiske og voldelige omstendigheter som dette er det utilgivelig med et slikt utspill. De har mistet all kredibilitet hos meg, sier han.

PETA på sin side mener at brevet var skrevet i god tro for å få ned kostnadene og volden i fengslet, og at alle hadde rett til å være rystet over gjerningsmannens påståtte handlinger.

- Men vi må huske at hver gang vi spiser kjøtt så spiser vi noens kropp, sier Kent Montville til avisa.