VÅPEN OG AMMUNISJON: I Guns & Ammo Garage-butikken vet de at våpen og ammunisjon ofte går hånd i hånd. Dallas Haines rydder her bort en SAW mitraljøse etter endt skyting da Dagbladet var innom i oktober i fjor. Foto: Ørjan Ellingvåg
VÅPEN OG AMMUNISJON: I Guns & Ammo Garage-butikken vet de at våpen og ammunisjon ofte går hånd i hånd. Dallas Haines rydder her bort en SAW mitraljøse etter endt skyting da Dagbladet var innom i oktober i fjor. Foto: Ørjan EllingvågVis mer

Krever at kulekjøpere går på sinnemestringskurs

Sinnene i kok mot forslag i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våpendebatten har gått høyt i USA i kjølvannet av Newtown-massakren.

President Barack Obama har allerede kommet med flere forslag til innstramminger i det liberale lovverket. Dette er sensitivt i USA hvor grunnloven gir alle amerikanere rett til å ha våpen, og mens debatten raser, har salget av de dødeligste våpnene skutt i været.

Men noen forslag går lenger enn presidentens.

Sinnemestring Den demokratiske Florida-politikeren Audrey Gibson foreslår nå at alle som ønsker å kjøpe ammunisjon i delstaten må delta på sinnemestringskurs før de får kjøpt det de ønsker, melder Fox News.

Gibson mener et slikt forslag vil gjøre samfunnet generelt tryggere, men at hverdagen også vil bli mindre farlig for delstatens politifolk. Hun er bekymret for at mange innbyggere hamstrer ammunisjon og at det kan skape farlige situasjoner hvis de skulle komme i kontakt med lovens lange arm.

Hvert tiende år Kursene må være minst to timer lange og kan tas på nettet, foreslår hun. Og det holder ikke for Gibson at noen har tatt et slikt kurs én gang. I løpet av en tiårsperiode må det tas på nytt, foreslår hun.

- Det handler om å få folk til å tenke gjennom hvor mye ammunisjon de faktisk trenger. Det er et steg i en tryggere retning. Det handler om å få folk til å tenke før de handler, sier hun.

- En vits Kritikere av forslaget kaller det latterlig.

- Jeg trodde det var en vits, sier Sean Caranna i våpentilhengerorganisasjonen Florida Carry til Fox News.

Organisasjonen mener forslaget bryter med grunnlovsretten til å eie og bære våpen.

- Hun sier indirekte at alle som kjøper våpen og ammunisjon har et sinneproblem, sier han.

DELSTATSPOLITIKER: Audrey Gibson.
DELSTATSPOLITIKER: Audrey Gibson. Vis mer