Krever at lensmannen blir etterforsket

ØRNES/OSLO (Dagbladet): I går gikk 19 år gamle Thomas Seljevoll til anmeldelse av lensmann Kjell Sahl i Meløy. Samtidig er tallet på mistillitslista mot lensmannen kommet opp i 500underskrifter. Initiativtakerne håper på 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet skyld i tragedien

Thomas Seljevoll og kameraten hans, Rainer Aronsen (16), har sammen valgt å anmelde lensmannen til politiets særskilte etterforskningsorgan, Sefo. Personlig ønsker 19-åringen Kjell Sahl avsatt.

- Det viktigste er å få i gang en etterforskning av ham.

- Synes du han burde kommet hjem fra ferie?

- Ja, for lenge siden. Jeg fatter ikke hva han tenker på, sier Thomas Seljevoll.

Nøktern

Sefo-anmeldelsen er holdt i en nøktern form. Seljevoll og Aronsen skriver blant annet:

«Slik vi ser det, er Meløy lensmannskontors manglende handlekraft i denne saken en medvirkende årsak til drapet på Linn Charlott Nesblom Johansen.

Politiet forsvarer seg med at de hadde for lite ressurser til å gjøre noe med denne saken (Linns anmeldelse - red.), men det som er tilfelle er at de pågrep ... (drapsmannens navn - red.) kort etter anmeldelsen i forbindelse med en annen sak.

Lensmannen lot ham gå uten å gjøre noe.

Det tilfellet vi refererer til, er en episode på Ørnes Hotell 2.10.99. Der havnet ... i klammeri med politiet etter å ha kommet i bråk inne på hotellet. Det oppsiktsvekkende er det som deretter skjedde. ... truet lensmann Kjell Sahl til å holde seg unna, hvilket han også gjorde. Lensmannsbetjent Arnt Fuglaas var til stede og fikk roet ned ... Deretter ble ... avvæpnet og tatt med inn i politibilen. Ca. 10- 15 minutter seinere kommer politibilen tilbake og setter av ... utenfor hotellet igjen, på samme plass hvor han kort før ble hentet.»

Underskriftslister

I tillegg til Sefo-anmeldelsen kommer underskriftslistene.

- Personlig håper jeg at 2000 av kommunens 7000 innbyggere blir med og reiser mistillit mot lensmannen. Voksne mennesker som føler seg provosert, har tilbudt å kjøre oss rundt i hver krink og krok av kommunen med listene, forteller initiativtaker Silje Brevik (18).

Hun legger til:

- Vi har mistet tilliten til Sahl. Han har fått så mange purringer om å gjøre noe med anmeldelsen fra Linn. Til og med politiet i Bodø purret på lensmannskontoret angående den saken. Hadde lensmannskontoret tatt anmeldelsen alvorlig, kunne Linn fremdeles vært i live. Men jeg tror ikke han har tort å gjøre noe. De har tatt på drapsmannen med silkehansker i 15 år.