Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever at lommemann-siktet møter i retten

55-åringen vil ikke stille på fengslingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede i lommemannsaken vil ikke møte under fengslingsmøtet i Follo tingrett mandag ettermiddag, men Follo tingrett krever at 55-åringen skal være til stede.

- Retten har besluttet at mannen skal være til stede, med mindre det foreligger gyldig forfall, sier informasjonsmedarbeider Karoline Johnsrud i Follo politidistrikt til NTB.

Politiet har varslet at de vil kreve fire ukers varetekt for den siktede mannen.

Søndag kveld ble det kjent at den 55 år gamle bergenseren ikke ønsker å være til stede under fengslingsmøtet som starter i Follo tingrett klokken 12.30. Mannen skal ha gitt uttrykk for at politiet har drevet en kampanje mot ham. Ifølge 55-åringens forsvarer, Tor Erling Staff, er mannen forberedt på at han blir fengslet, skriver Aftenposten.

Politiet ønsker at mannen skal være til stede under fengslingsmøtet, og domstolen har nå altså bestemt at mannen må møte når fengslingsmøtet starter.

- Hovedregelen er at siktede møter i det første fengslingsmøtet dersom retten ikke finner at det foreligger gyldig forfall, sier Johnsrud.

(NTB)

VIL IKKE MØTE: Den siktede 55-åringen vil ikke stille på dagens fengslingsmøte, men Follo tingrett vil noe annet. Foto: Scanpix
VIL IKKE MØTE: Den siktede 55-åringen vil ikke stille på dagens fengslingsmøte, men Follo tingrett vil noe annet. Foto: Scanpix Vis mer
STILLER PÅ FENGSLINGSMØTE: Politiadvokat Knut Inge Stavang og påtaleleder Jorid Kile Berg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media