Krever at Marie Madeleine skal sitte tre år i fengsel

- Altfor strengt ,sier forsvareren. Har et opplegg for terapi i Danmark.

RISIKERER TRE ÅR:  Bedrageritiltalte Marie Madeleine Larsen risikerer tre års ubetinget fengsel etter aktors påstand i dag. FOTO: PRIVAT.
RISIKERER TRE ÅR: Bedrageritiltalte Marie Madeleine Larsen risikerer tre års ubetinget fengsel etter aktors påstand i dag. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Påtalemyndighetene krever at Marie Madeleine Larsen (54) må sone tre år i fengsel for 19 grove bedragerier og to tilfeller av trakassering og hensynsløs adferd de to siste årene.

Det var påstanden fra aktor, politiadvokat Kristine Olsen, da straffesaken mot den tidligere bedrageridømte kvinnen ble avsluttet i Oslo tingrett i ettermiddag.

Forsvareren, advokat Sigmund Øien, er sterkt uenig i kravet om tre års ubetinget fengsel selv om hans klient innrømmet alt - med unntak av det mest bagatellmessige tiltalepunktet for å ha bedratt en drosjesjåfør i Oslo for 350 kroner.

- Terapi i Danmark - Hun er innstilt på to år totalt, kanskje opp mot to og et halvt år, under forutsetning av at en betydelig del av av straffelengden blir gjort betinget med terapi isteden for fengsel. Hun skal flytte til Danmark etter soningen i fengsel.

- Der har hun et nettverk av nær familie, og gode forutsetninger for at terapi vil virke. Et slikt nettverk hadde hun ikke rundt seg etter soning av den forrige dommen fra 2007, sier Øien til Dagbladet.

I sine nye omgivelser i Danmark har hun en kusine og såkalte bonusbarn. Det er barna til halvbroren til hennes egen sønn, opplyser advokat Øien.

Hun har startet tilbakebetalingen til bedrageriofrene i tiltalen. 24.000 kroner gjenstår.

Kreftdiagnose En rekke av vitnene som er grovt bedratt, har fortalt i retten at Marie Madeleine Larsen opparbeidet seg sympati og medlidenhet på grunn av dramatiske historier om alvorlig kreftsykdom.

I retten fredag la advokat Sigmund Øien fram legeerklæringer på at hans klient fikk en kreftdiagnose i 2010 og at hun fortsatt er under behandling.

Straffesaken ble kuttet ned fra tre til to dager fordi hun innrømmet skyld på alle punkter unntatt det alvorligste - hensynsløs atferd mot en NSB-konduktør fra Sarpsborg.

Tilsto likevel Hun spredte rykter til mannens kone, hans arbeidsgiver og til en prest om at konduktøren skulle hatt flere utenomekteskaplige forhold og vært direkte årsak til et selvmord.

Like før prosedyren i ettermiddag tok saken en vending da den bedrageritiltalte kvinnen med de mange navnene også innrømmet straffskyld på dette punktet.

UENIGE:  Aktor Kristine Olsen la ned påstand om tre års ubetinget fengsel. - Alt for strengt, mener forsvarer Sigmund Øien. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
UENIGE: Aktor Kristine Olsen la ned påstand om tre års ubetinget fengsel. - Alt for strengt, mener forsvarer Sigmund Øien. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer

Men hun trakk tilståelsen for å lånt 200 kroner av en drosjesjåfør og stukket fra en taxiregning på 150 kroner i september 2010. Det eldste punktet i tiltalen går tilbake til juli 2010.

Pågrepet 12. april Det ferskeste punktet var «lån» av klær for 6.000 kroner fra en forretning i Töcksfors i Sverige 12. april  i år.

I retten fredag ble det opplyst at klærne er levert tilbake etter at hun bli pågrepet av norsk politi samme dag på busstasjonen ved Ramstadkrysset i Østfold.

Fram til rettssaken har hun vært i varetekt på Bredtvedt kvinnefengsel.

- Dagene i retten har har vært en belastning for henne, sier forsvareren.

 

Mange navn

Heter i dag: Marie Madeleine Larsen
- født 27.10.1957
Har brukt: Inger Marie Nerby, Inger Marie Lärke, Maria Kristoffersen, Madeleine Larsen, Vigdis Olsen, Mia Olson, Madeleine Johansson, Signe Marie Selmer, Inger Hansen, Maria Magdalena Selmer, Mia Larsen.
Nyeste navn - fra Oslo tingrett 7. juni:
Maria Larsson, Mia Larsson, Marie Steen, Marie Steen-Larsson, Mia Hansen, Mary Steen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer