Krever at politi-direktøren i byen trekker seg etter overgreps-skandalene som ryster England

- Var redd for å bli kalt rasister - dysset ned voldtekter.

ØNSKER OPPRYDDING:  Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham i England har det skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke. Nå krever flere politikere at politidirektøren i byen trekker seg. Det er professor Alexis Jay (innfelt) som har skrevet rapporten som nå ryster England. Foto/Rotherham: Reuters.
ØNSKER OPPRYDDING: Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham i England har det skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke. Nå krever flere politikere at politidirektøren i byen trekker seg. Det er professor Alexis Jay (innfelt) som har skrevet rapporten som nå ryster England. Foto/Rotherham: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham i England har det skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke, skriver BBC.

Anslagene i rapporten forteller at minst 1 400 barn under 16 år er blitt misbrukt gjennom årene. Ifølge rapporten skal overgriperne «hovedsaklig vært asiatiske menn».

Kritikken er rettet mot toppledere i byen som har underspilt omfanget av hva som har skjedd og politiet i South Yorkshire har ikke prioritert sakene. Dette skal ha skjedd over en periode fra 1997 til 2013.

Nå øker presset på at politisjefen i byen skal si opp sin stilling.

Presset øker Shaun Wright ble valgt til politidirektør i Rotherham i 2012, før det hadde han, fra 2005-2010, ansvaret for barnevernstjenesten i byen.

Colin Ross er leder for Liberaldemokratene tilknyttet kommunerådet i Sheffield. Hun mener politidirektøren bør tre av.

- Det er vanskelig å se hvordan lokale folk kan ha tillit til ham, og at han skal få fortsette å være politidirektør i byen, sier hun.

Beklager seg En talsmann for politidirektøren beklager nå på sjefens vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer