Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever at politiet forklarer seg

Politiveteran Finn Abrahamsen møtte drapssiktet i går ettermiddag. - Varslet politiet om ammunisjon og begynnende psykoser.

VARSLET: Politiveteran Finn Abrahamsen. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
VARSLET: Politiveteran Finn Abrahamsen. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Da politiet i går ettermiddag fikk bekymringsmelding om den 42-år gamle mannen som i natt ringte politiet og tok ansvaret for konedrap, ba de helsevesenet se på saken.

Politiveteranen mener Toten-politiet opptreden kan ha kostet den 38-år gamle kvinnen livet.

- At politiet varslet lege og lot være å møte mannen da han reiste fra Oslo og hjem til Skreia er for dårlig. Dette kunne gått annerledes, nå må politiet forklare seg, krever Abrahamsen.

- Psykoser
Abrahamsen ble selv kontaktet av den drapssiktede i går og møtte ham siden på E6 i Groruddalen. Mannen hevdet at det var gass i bilen og at noen ville skade ham.

- Da vi møttes så jeg ammunisjon i bilen, der barna også satt. Han var svært preget og hadde klare tegn på begynnende psykoser, men ville ikke erkjenne sin egen situasjon, hevder Abrahamsen.

- Jeg kontaktet advokaten hans, som igjen sa fra til politiet om hvor dårlig han var, sier Abrahamsen.

- Burde vært innlagt
Politiet har forklart at de ikke reiste ut selv fordi det ikke var registrert trusler eller meldinger om vold i hjemmet.

- Jeg er skuffet over at vi ikke har et mer pågående politi. De burde reist ut og sett ham i hvitøyet. Da kunne de begjært ham innlagt, sier Abrahamsen.

Etter et søk i våpenregisteret fant politiet ut at mannen hadde tilgang til skytevåpen.

- De ville ikke ta våpenet hans fordi han ikke hadde truet noen. Men det holder ikke, sier Abrahamsen.

Mønster
Han mener saken føyer seg inn i et mønster.

- Saker der psykisk ustabile mennesker dreper blir ofte forbigått i stillhet, men her vet vi at det kunne vært gjort mer. Derfor varslet jeg mediene, sier Abrahamsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media