KOMMER KOLLEGAEN? SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (foran) i vitneboksen, med LNU som saksøker bakerst. Advokat Brandstad til høyre. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KOMMER KOLLEGAEN? SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (foran) i vitneboksen, med LNU som saksøker bakerst. Advokat Brandstad til høyre. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Krever at politiet henter SOS Rasismes medlemsansvarlig

Dersom han ikke dukker opp i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Den forsvunne SOS Rasisme-ansatte, Bjarne Stokke, som er ansvarlig for organisasjonens medlemsregister, risikerer å bli hentet av politiet dersom han ikke møter i Haugaland tingrett i dag.

Millionsøksmål I et brev til tingretten krever Landsrådet for Norges- barne og ungdomsorganisasjoner (LNU) at Stokke hentes av politiet, dersom han ikke dukker opp klokka 12.00 i retten for å vitne.

- I tilfelle uteblivelse vil [LNU] begjære at tingretten avsier beslutning om at vitnet skal avhentes i medhold av tvistelovens paragraf 24-5, skriver advokat Steffen Brandstad i et brev til tingretten.

Brandstad sa fredag til Dagbladet at han ikke har fått kontakt med Stokke, til tross for at advokatkontoret har sendt en rekke brev til og ringt 58-åringen flere ganger.

LNU har saksøkt SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner for blant annet omfattende medlemsjuks. SOS Rasisme avviser alle anklager. LNU har innkalt Stokke som vitne i saken, for å få svar på hvordan de omfattende feilføringene i registeret har oppstått.

Feilene har utløst millioner ekstra i pengestøtte fra en rekke offentlige givere.

Omfattende bevis I dag starter andre uka av rettssaken, som går fram til fredag. LNU har lagt fram en rekke bevis for det de mener er omfattende juks med innrapportering av for høye medlemstall over flere år.

Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen møter i retten for SOS Rasisme. Larsen holder en rekke sentrale verv og posisjoner i organisasjonen.

Fredag avslørte Dagbladet at den forsvunne SOS Rasisme-ansatte faktisk fulgte saken via Facebook. Faksimile: Dagbladet
Fredag avslørte Dagbladet at den forsvunne SOS Rasisme-ansatte faktisk fulgte saken via Facebook. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Larsen utpekte i retten sin kollega Bjarne Stokke som ansvarlig for SOS Rasismes medlemsregister. Da retten fredag ettermiddag ba Larsen legge fram flere medlemsliste,r hevdet han at Stokke ikke hadde vært å få tak i på 14 dager. Dagbladet avslørte en time seinere at kollegaen både fulgte rettssaken via Internett og var aktiv på Facebook samme dag.

Venner Larsen og Stokke finnes i hverandres vennelister. Ingen av de to har besvart Dagbladets gjentatte spørsmål om saken.

Både Stokke og Larsen er, som en rekke andre sentrale personer i SOS Rasisme, aktive i det kommunistiske mikropartiet Tjen Folket. Tjen Folket kuppet SOS Rasisme på 90-tallet og har siden den gang dominert organisasjonens utvikling.

Stokke har ikke besvart Dagbladet spørsmål om saken.